nema plaće

U Brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 16.10.2018 10:50
  • Objavljeno 16.10.2018 u 10:50
U Brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja

U Brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić izjavio je u utorak da su predstavnici sindikata zbog neisplate plaća za rujan predali zahtjev za pokretanje postupka mirenja u Brodogradilištu 3. maj

Pokrenut je postupak mirenja, koji traje pet dana, a nakon toga poduzet ćemo druge aktivnosti, rekao je Šoljić. Rujanske plaće u 3. maju su trebale biti isplaćene najkasnije u ponedjeljak.

Šoljić je uoči današnje redovite Glavne skupštine Uljanika d.d. još jednom pozvao sve radnike dioničare Uljanika da ne daju razrješenicu Upravi ni Nadzornom odboru, da izaberu novi Nadzorni odbor, u kojemu bi bio i jedan predstavnik 3. maja, te da potom za novog direktora izaberu nekog od zaposlenika tog brodogradilišta.

Vjerovnike 3. maja, dobavljače i kooperante, zamolio je da omoguće jednodnevnu deblokadu računa, budući da se bliži 24. rujna, kada će račun 3. maja biti blokiran više od 60 dana, što znači i prijeteći stečaj.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izvijestio je u ponedjeljak da Uprava Uljanika nije uspjela osigurati sva potrebna sredstva za isplatu plaća, poručivši kako bi u takvim slučajevima trebalo prestati s praksom zazivanja državne intervencije.

Na pitanje hoće li država intervenirati, Horvat je rekao kako bi polako trebalo prestati s praksom državnih intervencija u trenutku kada privatnim, javnim ili bilo kojim drugim poduzećima "dođe voda do grla".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!