koronakriza

U britanskoj industriji evenata ugroženo oko 30.000 radnih mjesta

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 14.07.2020 09:06
  • Objavljeno 14.07.2020 u 09:06
tportal

Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Približno 30 tisuća radnih mjesta u britanskoj industriji evenata ugroženo je zbog povećane neizvjesnosti oko toga kada će se moći nastaviti održavanje sajmova i izložaba, upozoravaju iz tamošnjeg udruženja

Iz Udruženja industrije evenata (EIA) su poručili da će kompanijama trebati najmanje osam do 12 tjedana da ponovno pokrenu izložbe, pozivajući vladu da odredi datum za njihovo ponovno otvaranje.

Epidemija koronavirusa i posljedične mjere karantene dovele su do raširenog otkazivanja i odgode evenata za kasnije u ovoj godini, ili za 2021. godinu, a opasnost od mogućeg drugog vala Covida-19 izazvala je diljem svijeta daljnju neizvjesnost u vezi planova o ponovnom pokretanju poslovanja.

Izostanak objave datuma ponovnog otvaranja utječe na sposobnost oporavka gotovo 180 tisuća tvrtki, rekao je Chris Skeith, izvršni direktor Udruženja organizatora evenata.

Najveći svjetski organizator izložaba Informa, čije je sjedište u Londonu, ovoga je mjeseca održao svoj prvi značajniji event u Šangaju, nakon izbijanja koronakrize.

Glasnogovornik Informe rekao je kako u kompaniji vide da su zemlje zaslužne za većinu njegova poslovanja, poput Njemačke, Francuske, Kine, dijelova SAD-a i Australije, otvorene za komercijalna okupljanja.

"Grupa, štoviše, vjeruje da je u interesu sviju da Velika Britanija uhvati korak i također dade zeleno svjetlo za komercijalna okupljanja”, dodao je glasnogovornik.

Prema podacima udruženja EIA, djelatnost organizacije izložaba u Velikoj Britaniji podupire 114.000 radnih mjesta.

Procijenjenih 60 posto lanaca nabave za taj sektor neće se ponovno otvoriti u listopadu, kada završava državni program za subvencioniranje plaća radnika otpuštenih zbog koronakrize, dodaje EIA.

Britansko ministarstvo financija objavilo je da je utrošilo više od 25 milijardi funta (30,72 milijarde dolara) na program za očuvanje radnih mjesta, kojim subvencionira plaće 9,3 milijuna radnika. Ranije ovoga mjeseca obećalo je dodatnih 30 milijardi funta kako bi se spriječila kriza s nezaposlenošću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!