žrtva mafije

U blatu isušenog jezera Mead u SAD-u pronađeni ljudski ostaci

03.05.2022 u 10:49

Bionic
Reading

Bačva s ostacima ljudskog tijela otkrivena je na blatnoj obali jezera Mead, nedaleko od Las Vegasa, koje se uslijed suše znatno povuklo i smanjilo, priopćila je u ponedjeljak lokalna policija koja očekuje da će se u tom golemom rezervoaru, u kojem su razine vode rekordno niske, pronaći još tijela.

Obližnji Las Vegas povijesno je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se vjeruje da je tijela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, piše francuska agencija Afp.

Pronađena bačva, uvelike nagrižena korozijom, podsjeća na industrijski skladišni bubanj, a uočili su je ljudi koji su plovili na čamcu, objavila je policijska postaja Las Vegasa.

Povijesna suša koja zahvaća veći dio zapadnih Sjedinjenih Država stvara pritisak na izvore vode, a razine vode u akumulacijama i jezerima padaju na neviđeno niske razine.

Jezero Mead na granici Nevade i Arizone, koje se napaja rijekom Colorado nakon što je prošla kroz Grand Canyon, najveći je umjetni rezervoar u Sjedinjenim Državama.

Nastalo je 1930-ih izgradnjom brane Hooverove i opskrbljuje pitkom vodom 25 milijuna ljudi.

No, njegova trenutna razina, sa samo 321 metar, najniža je od 1937. godine.

Istražitelji na temelju pronađenih osobnih predmeta vjeruju da je osoba, čije će posmrtne ostatke temeljito istražiti forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog stoljeća.