Državna policijska agencija za istrage i zaštitu

U BiH uhićen Ukrajinac koji je krijumčario osam Afganistanaca i Pakistanaca

30.04.2020 u 12:08

Bionic
Reading

Pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su Ukrajinca koji je krijumčario osam državljana Afganistana i Pakistana na području Rame/Prozora u sjevernom dijelu Hercegovine

Kako je u četvrtak izvijestila SIPA, akcija je izvedena jučer po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Nakon pretresa osumnjičenog i putničkog vozila kojim je upravljao, otkriveno je osam krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Afganistana i Pakistana.

Osumnjičena osoba je privedena je u prostorije SIPA-e u Mostaru i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Nakon toga će policijski službenici predati osumnjičenog u nadležnost Državnog odvjetništva Bosne i Hercegovine. Policija je privremeno oduzela putničko motorno vozilo, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku za krijumčarenje osoba.

Državno odvjetništvo BiH najavilo je kako će uputiti prijedlog za određivanje pritvora nakon što im osumnjičeni krijumčar bude predan u nadležnost.