JEDINSTVEN PRISTUP

U berlinskom parku osvanule posebne zone za narkodilere

13.05.2019 u 22:14

Bionic
Reading

Narkodileri su proteklog vikenda u berlinskom parku dobili posebne zone, obojene roza bojom, u kojima mogu prodavati i kupovati drogu, javljaju tamošnji mediji

Cengiz Demirci, upravitelj popularnog berlinskog parka Görlitzer u četvrti Kreuzberg, vjeruje kako će označene narkozone ohrabriti obitelji i sportaše, zastrašene bandama i kriminalnim djelatnostima, da se vrate u park iz kojeg policija već godinama pokušava istjerati dilere.

'Ova metoda je poprilično praktična i ne znači legalizaciju prodaje droge', kazao je Demirci za lokalni radio, a prenosi britanski The Independent.

Demirci se nada da će obilježavanje određenih dijelova parka odvojiti dilere te kako oni više neće lutati parkom u potrazi za kupcima. Upravitelj je nadodao kako su većina dilera migranti koji nemaju radne dozvole te da bi se problem mogao riješiti ukoliko bi im Njemačka odobrila dozvole za rad.

Ovaj jedinstven pristup rješavanju problema prodaje narkotika, inače, nije naišao na odobravanje gradskih i federalnih vlasti.

Državna tajnica za suzbijanje narkotika pri njemačkom ministarstvu zdravstva Marlene Mortler kazala je kako ideja označavanja posebnih zona u parku predstavlja dozvolu za trgovinu.

Savezni ministar unutarnjih poslova Andreas Geisel najavio je kako Demircijev plan neće biti usvojen u drugim dijelovima Njemačke.