'PRAVDA ZA DAVIDA'

U Banja Luci građani u srijedu nastavljaju prosvjed, podršku dobili u Sarajevu i Mostaru

25.12.2018 u 20:28

Bionic
Reading

Građani su u Banja Luci završili današnji prosvjed zbog uhićenja oca ubijenog Davida Dragičevića, Davora Dragičevića, a novo okupljanje najavljeno je za sutra u 18 sati ispred crkve Hrama Hrista spasitelja. Skupovi podrške organizirali su se u Sarajevu i Mostaru

Prosvjednici su se gotovo cijelog dana nadmudrivali s policijom koja ih je rastjerivala s različitih lokacija, najprije s Trga Krajine, zatim iz parka Petar Kočić te na koncu ispred pravoslavne saborne crkve gdje su došli oko 18.30 sati.

Kako javlja Klix, oko 19.30 sati policija ih je iz dvorišta crkve pomjerila na pločnik nakon čega su se razišli te novo okupljanje na istom mjestu najavili za sutra u 18 sati, prema ranijem prijedlogu majke ubijenog Davida Dragičevića, Suzane Radanović. Ona je danas uhićena te puštena nakon nekoliko sati.

Njezin bivši suprug, Davor Dragičević uhićen je jutros pod optužbom da je prijetio ministru policije Draganu Lukaču. Njegov odvjetnik Ifet Feraget rekao je kako ima informacije da će Okružno tužilaštvo zatražiti pritvor u trajanju od 30 dana.

Osim roditelja Davida Dragičevića, tijekom dana policija je privela nekoliko  opozicijskih političara u RS-u, među kojima su Draško Stanivuković, Branislav Borenović, Adam Šukalo i Vojin Mijatović, potom novinar Vladimir Šušak te nekoliko članova grupe 'Pravda za Davida'. 

U znak podrške Dragičeviću u Mostaru su se u 18 sati okupili građani, a u Sarajevu su mirni prosvjedi ispred Zemaljskog muzeja BiH završili u 20.15 te novi najavili sutra u 19 sati, javlja Klix.