PAKISTAN

U američkim raketnim ubijeno 12 ekstremista

15.08.2010 u 09:51

Bionic
Reading

Američka bespilotna letjelica raketirala je područje sjevernog Vaziristana u Pakistanu na granici s Afganistanom, gdje se nalazi talibansko uporište, pri čemu je ubijeno 12 ekstremista, izvijestile su obavještajne službe

SAD je pojačao raketne napade bespilotnim letjelicama u dijelu Pakistana u kojemu sada vlada bezakonje, a domovina je paštunskih plemena, nastojeći smanjiti nasilje u Afganistanu. Američki dužnosnici smatraju da nasilje potiču talibani iz svojih uporišta na pakistanskoj strani. Ciljevi većine raketnih napada tijekom godine bila su područja u regiji sjeverni Vaziristan.

U zadnjem napadu, rakete su pogodile kuću koju kao utočište koriste ekstremisti, a nalazi se blizu Mir Alija, drugoga većeg grada u regiji.

'Prema dobivenom izvješću u napadu je ubijeno 12 ekstremista, no konačna brojka mogla bi biti i veća', rekao je za Reuters dužnosnik jedne obavještajne službe, kazavši također kako je među ubijenima važan pakistanski talibanski zapovjednik Amir Moavija. On je rekao i kako je među ubijenim ekstremistima pet stranaca, no da za sada nije moguće potvrditi njihov identitet.