POVRATAK EPIDEMIJE

Turska uvodi ograničeni policijski sat za iduća dva vikenda

18.06.2020 u 21:58

Bionic
Reading

Turska će idućih vikenda uvesti ograničeni policijski sat kako bi obuzdala širenje novog koronavirusa nakon postojanog rasta novozaraženih u posljednja dva tjedna

Prvi policijski sat u trajanju od šest sati, od 9 do 15 sati po lokalnom vremenu, bit će uveden u subotu u svim turskim gradovima tijekom prijemnih ispita za srednje škole, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi turska državna novinska agencija.

Izuzeti od zabrane kretanja bit će oni koji prate učenike na ispit i oni koji su već kupili karte za međugradske linije vlakova.

Također će otvorene ostati samoposluge i pekare.

Ministar zdravstva Fahrettin Koca u srijedu navečer je objasnio da je policijski sat uveden kako bi se izbjegle gužve dok ljudi idu na ispite i vraćaju se s njih.

Drugi policijski sat bit će 27. i 28. lipnja u vrijeme prijemnih ispita za fakultete, a također će trajati šest sati.

Turska se uglavnom odlučila za policijske sate vikendom u nekim pokrajinama, a od prvog slučaja zaraze covidom-19 11. ožujka bio je samo jedan policijski sat u cijeloj državi.

Posljednji policijski sat vikendom bio je prije dva tjedna.

U Turskoj je zabilježeno više od 182.000 slučajeva zaraze a 4861 osoba je umrla od covida-19.

Turska je ranije ovog mjesec ublažila mjere ograničenja kretanja i otvorila kavane, parkove, muzeje te ponovno pokrenula domaće i međunarodne letove.

Vlada kaže da ne razmatra još policijskih sati ali je upozorila na moguće ponovno uvođenja mjera nakon što se broj novih slučajeva zaraze gotovo udvostručio na oko 1500 dnevno.