četiri kilometra

Turci će graditi dionicu koridora u BiH vrijednu 67 milijuna eura

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 08.11.2018 17:40
  • Objavljeno 08.11.2018 u 17:40
Koridor V c, most preko Svilaja, BiH

Koridor V c, most preko Svilaja, BiH

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Predstavnici vlasti Federacije BiH potpisali su u četvrtak u Mostaru ugovor vrijedan 67 milijuna eura s turskom kompanijom Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret o izgradnji dionice autoceste na koridoru Vc kod Zenice u dužini od 4 kilometra

Riječ je o iznimno zahtjevnom dijelu dionice autoceste na Koridoru Vc koja predstavlja i obilaznicu oko Zenice, a financira se iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ugovor su u središtu kompanije Autoceste Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru potpisali direktor Adnan Terzić i njegov turski kolega Evren Utku, direktor kompanije "Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret" te ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić.

Vrijednost radova na dionici Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica je 67,3 milijuna eura, od čega su grant sredstva EBRD-a u iznosu od 11,03 milijuna eura.

”Ovo je nastavak naših aktivnosti i za nas jako bitna dionica koja treba završiti izgradnju obilaznice oko Zenice”, rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić.

Radovi bi trebali početi već sljedeće godine, rekao je direktor turske kompanije, a ministar Lasić istaknuo je da su ti projekti iznimno potrebni Federaciji BiH.

”Uskoro ćemo imati tridesetak kilometara gradnje na koridoru, te uz izgrađena 102 kilometra i neke koji će slijediti, mislim da ćemo uz sve opstrukcije i poteškoće koje su se pojavile, od Federacije napraviti istinsko gradilište”, rekao je ministar Lasić. 

Dionica autoceste na koridoru Vc kod Zenice uključuje izgradnju dva tunela i tri vijadukta te petlje putem koje će se Zenica povezati s tim prometnim koridorom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!