Tuna steak, bob i orijentalna salata

Tuna steak, bob i orijentalna salata

23.04.2012 u 18:11

Bionic
Reading

Još nisam priupitala tete na placu zašto su jednu određenu mješavinu salatnih listića prozvale orijentalnom salatom? Što li to ima u njoj tako egzotičnoga?

I tako ja ne pitam - samo kupujem i konzumiram u velikim količinama.
Pa ne treba se u životu baš sve znat' ;).


Dakle, orijentalna salata divna je posteljica, a i taj mi je izraz čudno upotrebljavati u opisu kakvog jela, ...


... za komade tuna steaka ...


... i kuhanog boba

Kad se sve to začini kombinacijom wasabija, limuna i maslinovog ulja, pa ondak  doda par kapi aceto balsamica i opet maslinovog ulja, dobije se superzdrava i ukusna užina, ručak ili lagana večera.

Čaša dobrog, crnog vina legne na kraju bolje od deserta ;).

za dvije osobe

1 sočan tuna steak
šaka, dvije orijentalne salate
500 g očišćenog boba
malo wasabija
sok 1 limuna
2, 3 žlice maslinovog ulja
2 žlice aceto balsamica
prstohvat krupne soli


Narežite tuna steak na manje komade, začinite maslinovim uljem i krupnom soli. Bacite na dobro zagrijanu tavu i kratko ispecite s jedne, pa s druge strane

Kad su komadi pečeni stavite ih sa strane da se ohlade. U međuvremenu skuhajte bob i isperite ga pod mlazom hladne vode.


Isto tako isperite orijentalnu salatu i smjestite u veliku zdjelu. Dodajte bob i začinite maslinovim uljem, soli, limunovim sokom i aceto balsamicom


U posebnoj posudi pomiješajte wasabi, malo limunovog soka i maslinovog ulja


Dobro promiješajte i prelijte ...


... preko tune koju ste u međuvremenu stavili na dobro promiješanu salatu


Servirajte s domaćim ili samo svježim kukuruznim kruhom, uz čašu crnog vina:9