skup u dallasu

Trump otkrio da je primio treću dozu, pristaše ga izvrijeđale: 'O, nemojte, nemojte, nemojte'

20.12.2021 u 21:54

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je svojim pristašama da je cijepljen trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa. Neki od njih su ga potom izvrijeđali, nakon čega im je poručio da ga ne kritiziraju

'O, nemojte, nemojte, nemojte', poručio je republikancima nezadovoljnim zbog cijepljenja, koji su jučer nazočili skupu u Dallasu.

Ovakva reakcija nekih njegovih pristaša nije iznenađujuća s obzirom na to da se, prema CNBC-u, relativno velik broj republikanaca odbio cijepiti. Osim toga, protive se obveznom nošenju zaštitnih maski. Podaci zaklade Kaiser, dobiveni u anketi u listopadu ove godine, pokazuju da su 60 posto necijepljenih Amerikanaca republikanci.

Trump je ukazao na pristaše koji su reagirali rekavši da se radi o maloj skupini ljudi. Istaknuo im je da je cijepljenjem spašen veliki broj ljudi.

"Stvaranjem cjepiva spasili smo milijune diljem svijeta. Da nije bilo cjepiva, bilo bi kao španjolska gripa", rekao je.

Početkom ove godine preporučio je svojim sugrađanima da se cijepe, poručivši im da je to dobro za njihovo zdravlje.

Trump je bio pozitivan na COVID-19 u listopadu 2020., samo nekoliko tjedana prije nego što je izgubio na predsjedničkim izborima od svog demokratskog suparnika Joea Bidena. Navodno je primio Prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 neposredno prije nego što je napustio dužnost u siječnju. Prethodno je izviždan na skupu u kolovozu u Cullmanu u Alabami, nakon što je pozvao svoje pristaše da se cijepe.