REDOVITO NJEGOVA META

Trump oštro napao ministra pravosuđa

28.02.2018 u 22:10

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je opet napao Jeffa Sessionsa, ministra pravosuđa kojeg je sam imenovao, nazivajući "sramotnim" njegov izbor procedure u istrazi o mogućoj zlouporabi prisluškivanja.

"Zašto Jeff Sessions traži od glavnog inspektora da provede istragu o mogućim zlouporabama u vezi s FISA-om?", upitao se Trump smjerajući na zakon FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) koji potanko opisuje uvjete pod kojima se nekog može prisluškivati.

"Tomu neće biti kraja, on nije ovlašten da odlučuje o sudskom progonu", požalio se američki predsjednik koji redovito - i javno - daje dobre i loše ocjene članovima svoje administracije.

"Nije li Obama imenovao glavnog inspektora? Zašto se ne bismo obratili pravnicima u ministarstvu pravosuđa? SRAMOTA!"

Bivši senator Alabame, konzervativni Jeff Sessions koji je Trumpu neumorno pomagao tijekom čitave kampanje, redovito je na meti oštrih napada potonjeg.

Predsjednik napose zamjera Sessionsu što se izuzeo iz istrage o navodnom ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016. i tako ga zapravo lišio saveznika u slučaju koji mu baca sjenu na predsjednički mandat.

Ministar je oštro odgovorio u kratkom priopćenju u kojemu je, ne spominjući izravno predsjednikovu objavu na Twitteru, istaknuo da će svoj posao obavljati "časno i pošteno" sve dok bude na dužnosti.

"Ovo ministarstvo će raditi pravedno i nepristrano, poštujući zakon i ustav", dodao je u toj neobičnoj komunikaciji na Twitteru i putem priopćenja između dvojice sedmogodišnjaka.

  • +24
Donald Trump - profimedia Izvor: Profimedia / Autor: N.N.