OGLASIO SE NA TWITTERU

Trump: Nisam tražio Comeya da prestane istraživati Flynna

03.12.2017 u 14:59

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump napisao je u nedjelju u poruci na Twitteru da nikad nije zatražio od bivšega direktora FBI-a da prestane istraživati savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna.

Flynn je prvi član Trumpove administracije koji se izjasnio krivim za laganje FBI-u i pristao je surađivati sa saveznom istragom o utjecaju Rusije na američke predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu s Trumpovom kampanjom. 

Trump je Comeya smijenio s dužnosti u svibnju.

"Nikad nisam zatražio Comeya da prestane istraživati Flynna. Samo još više lažnih vijesti o još jednoj Comeyevoj laži!", napisao je Trump.

Flynn, umirovljeni general koji je smijenjen s dužnosti u Bijeloj kući u veljači nakon što je otkriveno da nije rekao potpredsjedniku Mikeu Penceu o svojim kontaktima s ruskim veleposlanikom, središnja je osoba u saveznoj istrazi o koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller.

Flynn napušta sud nakon svjedočenja Izvor: Reuters / Autor: JOSHUA ROBERTS

Njegov ured optužio ga je u dokumentima predanim washingtonskom sudu da je lagao FBI-ju 24. siječnja.

Flynn je istražiteljima FBI-ja lagao da u prosincu 2016. nije zatražio od ruskog veleposlanika pri SAD-u da se suzdrži od eskalacije situacije nakon što je Washington nametnuo sankcije Moskvi, tvrdi Mueller.