božinović i milina

Trostruki ubojica djece još nije službeno uhićen. Ne zna se hoće li biti smješten u psihijatrijsku ustanovu ili pritvor

27.09.2021 u 11:23

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina osvrnuli su se na monstruozni zločin koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu

'Mi kroz sustav školovanja, pored obrazovne i fizičke pripreme, radimo i na psihološkoj pripremi mladih policajaca i vježbenika na terenu. Međutim, uvijek postoje ekstremne situacije gdje čovjek reagira ljudski. Zbog toga imamo posebne stručnjake koji se bave upravo takvih situacijama i daju psihološku podršku i savjete ljudima koji si imali tragično iskustvo, a kako bi što prije pripremili za povratak njihovim svakodnevnim dužnostima. Činjenica je da će oni, nažalost, pamtiti ono čemu su svjedočili u profesionalnom smislu', kazao je Božinović.

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, kazao je da je prema zadnjim saznanjima počinitelj još pod liječničkim nadzorom. 'Kada bude otpušten, policija će nastaviti kriminalističko istraživanje. Policija prikuplja potrebne dokazne radnje i vještačenje kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog, jednog od najstrašnijih zločina u RH. Nemamo informacija o ranijem postupanju vezanom za počinitelja. Sada prikupljamo obavijesti od svih dostupnih osoba. Nakon toga ide privođenje pritvorskom nadzorniku. On će biti uhićen kada ga se otpusti iz bolnice. Procjena je nadležne zdravstvene ustanove hoće li završiti u psihijatrijskoj ustanovi ili ne', kazao je.

Tragedija u Mlinovima Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX