KOBNO TOČENJE GORIVA

Troje ozlijeđenih u požaru na brodu

24.03.2012 u 19:15

Bionic
Reading

U rapskoj ACI Marini u Banjolu danas poslijepodne došlo je do požara desetmetarskog broda. Ozlijeđena su dva muškarca i djevojčica, koji su vojnim helikopterom prebačeni u Rijeku, no, prema zasad dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti

Požar je buknuo naglo oko 16 sati i 30 minuta u starogradskoj jezgi, prilikom točenja goriva u brod hrvatskih oznaka. Prema riječima voditelja Operativno komunikacijskog centra PU primorsko-goranske, lakše su ozlijeđene dvije muške i jedna ženska osoba, svi s Raba.

'Bilo je katastrofično, s obzirom da smo dobili dojavu da je u eksploziji broda ozlijeđeno više osoba, no po dolasku saznali smo da dva starija muškarca i žensko dijete najvjerojatnije nisu teže ozlijeđeni', rekao nam je u telefonskom razgovoru Milivoj Ličina, zamjenik zapovjednika postrojbe DVD Rab, koji se nalazi na mjestu nesreće.

Crni gusti dim koji se nadvio nad Banjolom, uznemirio je mještane te su u velikom broju došli vidjeti o čemu se radi i mahom vadili svoje fotoaparate. Ličina kaže da su pri gašenju brod tretirali srednje teškom i teškom pjenom, a zatim počeli ispumpavati brod. Postavili su i brane kako ne bi došlo do ekološkog zagađenja.

'Postojala je opasnost da se vatra proširi i na ostale brodice, no, srećom, požar smo ugasili na vrijeme. Opasnost je prijetila i od plinske boce koja se nalazila na brodu, ali uspjeli smo je iznijeti, ohladiti i sada je sve u redu', kazao nam je Ličina.

U snažnoj eksploziji popucali su i prozori Inine benzinske postaje. Vatrogasci će ostati dežurati u rapskoj luci prema potrebi, možda i do jutra, a policijski očevid će se nastaviti tijekom sutrašnjeg dana.