VELIKO SPAJANJE

Tri Valamarove tvrtke objedinjuju se u Valamar Rivieru

13.06.2014 u 13:45

Bionic
Reading

Valamar Riviera d.d. bit će novo ime najveće turističke tvrtke u Hrvatskoj, nastale objedinjavanjem tvrtki turističke grupacije Valamar - Valamar grupe, Valamar Adria Holdinga i Riviera Adrije

Izvijestivši danas o tom objedinjavanju, iz Valamara ističu da to trebaju još odobriti glavne skupštine navedenih tvrtki koje će biti sazvane početkom srpnja, nakon čega bi proces pripajanja završio unutar idućih nekoliko mjeseci upisom u sudski registar.

Oko tog objedinjavanja odnosno pripajanja složile su se uprave tri Valamarove tvrtke, Riviera Adria, Valamar grupa i Valamar Adria holding te su jučer (12. lipnja) potpisale i ugovor o pripajanju Valamar grupe i Valamar Adria holdinga društvu Riviera Adria. Taj ugovor ići će na odobrenje glavnim skupštinama.

I novo ime buduće tvrtke Valamar Riviera trebat će odobriti skupštine, a očekuje se da bi u njoj ključne dužnosti obnašali sadašnji predsjednik Uprave Valamar grupe Franz Lanschützer te članica Uprave Valamar grupe i Valamar Adria holdinga Ivana Budin Arhanić

Osim stvaranja dodane vrijednosti za sve dioničare, cilj tog pripajanja je, kako ističu iz Valamara, i objedinjenjavanje poslovanja. Dioničari Valamar grupe i Valamar Adria holdinga u zamjenu za svoje dosadašnje dionice dobit će dionice Riviera Adrije u omjeru 12,7891 dionica Rivijere za jednu dionicu Valamar Adria holdinga, odnosno 12,0056 dionica Riviere za jednu dionicu Valamar grupe.

Temeljni kapital nove tvrtke time će biti uvećan za 204,4 milijuna kuna, a očekuje se da će objedinjena kompanija imati više od 22 tisuće dioničara.

Uprave svih tvrtki koje sudjeluju u pripajanju su u razmatranju ovog pripajanja, zajedno s nadzornim odborima te su zaključile da će odmah nakon upisa pripajanja u sudski registar nadležnog trgovačkog suda donijeti sve potrebne odluke i poduzeti ostale potrebne radnje za uvrštenje dionica Valamar Riviere na uređeno tržište Zagrebačke burze

Nakon pripajanja, tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o., koja operativno upravlja cjelokupnim portfeljem grupacije Valamar, a dosad je bila u vlasništvu Valamar grupe, ostaje zasebna tvrtka u stopostotnom vlasništvu Valamar Riviere d.d., koja će biti vlasnik 22 hotela, sedam turističkih naselja, dva hostela i deset kampova u Istri, na otoku Krku i u Dubrovniku.