RAVNATELJ PROGRAMA

Tri kandidata u utrci za fotelju na HRT-u

01.07.2014 u 15:53

Bionic
Reading

Zvonko Varošanec, Ilija Jandrić i Saša Runjić kandidati su za ravnatelja programa HRT-a. Je li se još netko osim njih prijavio, do zaključenja teksta na HRT-u nije bilo moguće doznati. Hoće li i tko od njih biti izabran na poziciju koja je upražnjena od početka godine, moglo bi biti poznato možda već kroz desetak dana

Prema uhodanoj proceduri, sva trojica najprije moraju svoje programe rada iznijeti pred stručnim povjerenstvom, a nakon toga i pred zaposlenicima javnog RTV servisa, da bi potom konačni blagoslov dao Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a. Ovo je drugi pokušaj da se izabere ravnatelj programa, prvi je neslavno propao nakon što u TV kući nisu bili zadovoljni s kandidatima koji su im se javili na natječaj. Fotelja koja sa sobom nosi i plaću oko 15 tisuća kuna, upražnjena je od početka godine kada ju je napustio Goran Rotim.

Zvonko Varošanec
dugogodišnji je urednik HRT-a, autor brojnih emisija od kojih posljednju u nizu 'Takvim sjajem može sjati', o šansoni, supotpisuje s Miljenkom Bukovčanom. Saša Runjić dugogodišnji je novinar i urednik u brojim tiskanim medijima, bio je urednik Zabavnog programa RTL-a i protukandidat Radmanu u izborima za glavnog ravnatelja. Trenutno je vlasnik produkcijske kuće Fikcija.

Ilija Jandrić bivši je novinar HRT-a koji je s Prisavlja otišao najprije na balkansku ispostavu Al-Jazeere, da bi se potom prebacio na Markov trg gdje je trenutno u funkciji osobnog savjetnika za medije predsjednika Sabora Josipa Leke.