SUPRUGA PRIJAVILA VINKOVČANINA

Tri godine seksualno općio s tri maloljetnice

05.10.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je danas da je istražni sudac u Vukovaru odredio 48-satni pritvor muškarcu (1974.) s vinkovačkog područja osumnjičenu za više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa na štetu triju maloljetnih osoba te je sproveden u zatvor u Osijek

VINKOVCI - Nakon kriminalističke istrage osumnjičenik je istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru priveden jučer.

Tijekom kriminalističke istrage policija je otkrila kako je osumnjičenik unazad više godina počinio više kaznenih djela: "spolni odnošaj s djetetom i spolni odnošaj zlouporabom položaja, kazneno djelo bludničenja te zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe na štetu jedanaestogodišnjeg djeteta".

Za općenje s djetetom zapriječene su zatvorske kazne i do pet godina.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Krunoslava Žgele, počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa na štetu maloljetnih osoba policija je otkrila nakon istrage započete na osnovi prijave osumnjičenikove supruge (1981.), koja ga je prijavila zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Prema onome što su novinari Slobodne Dalmacije mogli doznati, 35-godišnjak je svoju suprugu u više navrata premlaćivao pred očima djeteta.

No, najteža djela za koja ga policija tereti, a činio ih je unazad tri-četiri godine, odnose se na kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa na štetu tri maloljetne ženske osobe koje su u početku imale i manje od 14 godina.

35-godišnji Vinkovčanin stari znanac policije u čijem se podebljem dosjeu uz obiteljsko nasilje, nalaze i remećenja javnog reda i mira, kao i prometni prekšaji.