RAZGOVARALI O BUDUĆOJ SURADNJI

[FOTO] Tri broda iz NATO-ove skupine za protuminske mjere uplovila u splitsku vojnu luku Loru, odigrana i nogometna utakmica

17.02.2023 u 17:13

Bionic
Reading

Tri broda stalne NATO-ove skupine za protuminske mjere uplovila su u petak u splitsku vojnu luku Loru, a u Zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice (HRM) izaslanstvo tih brodova razgovaralo je s domaćinima o budućoj suradnji

Nakon uplovljavanja, izaslanstvo NATO-ove skupine brodova u Zapovjedništvu HRM-a primio je zapovjednik Flote HRM-a kapetan bojnog broda Darko Malečić.

Izaslanstvo je vodio zapovjednik skupine, kapetan bojnog broda Ahmet Serhat Akyazi. Tijekom posjeta razgovarali su o provedenim zajedničkim aktivnostima uvježbavanja na moru te o planovima za buduću suradnju, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Brodovi NATO-ove skupine SNMCMG2 (Standing NATO Mine Countermeasure Group 2) stigli su u Loru nakon boravka u dubrovačkoj luci Gružu i zajedničkih aktivnosti s HRM-om na moru.

Tijekom prvog dana u Lori, na sportskim terenima Vojarne 'Admiral flote Sveto Letica – Barba' održana je nogometna utakmica između ekipe HRM-a i posade NATO-ove skupine brodova.

Tri broda iz NATO-ove skupine za protuminske mjere u Lori Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Oružane snage RH/ HRM