10. SAJAM STIPENDIJA

Trebate stipendiju tu ili vani? Ovo nemojte propustiti!

  • Autor: IRO/tportal
  • Zadnja izmjena 13.10.2014 11:16
  • Objavljeno 13.10.2014 u 10:18
Sajam stipendija

Sajam stipendija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Institut za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja organizira 10. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 14. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Francuska, a na njemu ukupno sudjeluje više od 60 izlagača iz Europe, Sjeverne Amerike, Bliskog Istoka i Azije koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja.

Ovogodišnji Sajam će imati bogat program, uvaženog znanstvenika iz Francuske kao gosta predavača te okrugli stol o poboljšanju studentskog standarda u Hrvatskoj. Detaljnije informacije o Sajmu i program događanja dostupni su na www.stipendije.info/hr/sajam i na www.facebook.com/trazim.stipendiju.

Na 10. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja mogućnosti će međunarodnog obrazovanja predstaviti izlagači iz 17 zemalja, a mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj predstavit će 14 hrvatskih institucija.

Sajam ove godine dovodi dva gosta predavača iz Francuske. Glavni govornik jedan je od vodećih hrvatskih znanstvenika u Francuskoj, prof. Stanislav Duško Ehrlich (Nacionalni institut za agronomska istraživanja - INRA) koji će predstaviti najnovija znanstvena otkrića o utjecaju crijevnih mikroorganizama na ljudsko zdravlje i bolest. Središnju prezentaciju za posjetitelje Sajma će održati prof. Christiane Keriel, savjetnica generalnog direktora za visoko školstvo francuskog Ministarstva obrazovanja i istraživanja, koja će predstaviti sustav visokog obrazovanja i istraživanja u Francuskoj, kao i stipendije francuske vlade.

Osim gosta govornika, bit će održan okrugli stol na kojemu će predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, visokih učilišta, studenata i Instituta za razvoj obrazovanja raspravljati o tome kako Hrvatska može i treba poboljšati sustav financijskih potpora za studente u svjetlu nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Veleposlanstvo Francuske Republike (zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu (glavni partneri), Dukat mliječna industrija d.d. (zlatni sponzor), RIT Croatia, UniWorld (srebrni sponzori), Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija (donatori i pokrovitelji).

Plakat IRO

Plakat IRO

Izvor: Promo fotografije / Autor: IRO


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!