SUSPENDIRAN AMERIČKI UČITELJ

Tražio da djeca napišu esej na temu 'Zašto su Židovi zli'

15.04.2013 u 17:55

Bionic
Reading

Američki srednjoškolski učitelj, koji je za potrebe predmeta kreativno pisanje od učenika zahtijevao da napišu esej na temu 'Zašto su Židovi zli', našao se na meti osude javnosti, piše Večernji list

Kontroverzni zadatak, piše Večernji.hr, dodijeljen je učenicima srednje škole Albany kao priprema za čitanje 'Noći', memoara Elieja Wiesela koji je preživio holokaust, javlja RT.

Učenici su u sklopu zadatka morali istražiti nacističku propagandu te zamisliti da žive u nacističkoj Njemačkoj. Zatim su trebali napisati pismo ondašnjoj vladi kojim bi vlasti uvjerili da su 'Židovi zlo i izvor svih njemačkih problema'.

'Promislite u svom radu na pojmove kao što su logos, etos i patos. Odaberite stil koji će vam biti najprihvatljiviji', napisao je učitelj u naputku za izradu eseja.

Nakon što je slučaj izašao u javnost, učitelj je dobio suspenziju, a načelnik općine Albany ispričao se za kontroverzan zadatak. Zadaću su mnogi učenici odbili napisati jer su se, kako su kazali, osjećali nelagodno i nisu željeli napisati ništa protiv Židova.