SLUČAJ PUKANIĆ

Traži se svjedočenje Zagorca i Jocića

04.10.2010 u 11:52

Bionic
Reading

Suđenje za ubojstvo novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića približilo se kraju. Svi optuženi za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji iznijeli su svoje obrane, a danas su predloženi posljednji dokazi i svjedoci. Traži se da na pitanja odgovore Sreten Jocić, Vladimir Zagorec, Stanko Subotić i drugi

Sud će sutra odlučiti o dokaznim prijedlozima tužiteljstva i obrane u slučaju za ubojstvo Pukanića i Franjića. Zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić predložio je da se, s obzirom na sumnje šestog optuženog Slobodana Đurovića, u dokaze ubroji i potvrda PUZ-a o putovnici krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića

Đurovićevi odvjetnici usprotivili su se tom prijedlogu, a predložili su svjedočenje Sretena Jocića, Stanka Subotića Caneta i Vladimira Zagorca nakon što je USKOK izmijenio optužnicu u kojoj su sada navedena imena Hrvoja i Novice Petrača kao mogućih žrtava zločinačke skupine koju je Jocić organizirao u ime nepoznatog krajnjeg naručitelja.

Đurovićev odvjetnik zatražio je, u slučaju da sud odbije prijedlog da Jocić svjedoči videolinkom iz Beograda, da se iz Bugarske i Srbije pribave podaci kada je uhićen i prebačen u Nizozemsku odnosno kada je pušten na slobodu. Obrana, naime, tvrdi da Jocić nije mogao organizirati zločinačku skupinu, jer je u to vrijeme bio u zatvoru.

Obrana također tvrdi da optuženici nisu mogli pratiti Petračeve s ciljem da ih se likvidira, jer je u to vrijeme Novica Petrač bio u zatvoru zbog otmice Zagočeva sina, a njegov otac u bijegu zbog istog razloga.

Obrana je predložila još nekoliko svjedoka među kojima je i djevojka Amira Mafalanija te bivša novinarka Nacionala Jasna Babić.