IZOSTAO S PROZIVKE

Traži se Sirijac koji navodno traži kćer: Pobjegao je iz azila u Zagrebu?

28.09.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Sirijac G. W. (43), koji je objavio da mu je u Hrvatskoj nestala petogodišnja kći Alssa, nestao je iz azila u hotelu Porin u zagrebačkim Dugavama, gdje je bio smješten nakon što je zatražio azil, javlja 24sata. U azilu imaju prozivke svaku večer u 22 sata i ujutro u 6 sati, a prema neslužbenim informacijama on se navodno nije pojavio na prozivci ni u četvrtak ujutro, ni navečer, kao ni danas ujutro

Ako policija naiđe na nestalog Sirijca, prijeti mu deportacija, jer mu je bijegom iz azila ukinuto pravo na zahtjev na azil, piše 24sata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G. još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice.

Riječ je o informaciji koju su ovih dana objavili mediji, a Božinović je potvrdio da hrvatska policija već nekoliko dana raspolaže tom informacijom. No, kaže, nema luksuz da izlazi u javnost sa svim saznanjima.

'Sve ono što se u javnom prostoru objavilo ne podudara se s onim do čega je policija došla', rekao je Božinović nakon događaja posvećenog promicanju sporta u policiji upitan za slučaj sirijskog migranta koji je u Hrvatskoj prijavio nestanak petogodišnje kćeri.

  • +2
Prosvjed migranata u hotelu Porin zbog loših uvjeta smještaja / Arhiva Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

"Pretražuje se teren, razgovara se s roditeljem, a uspostavlja se i intenzivna suradnja s policijama koje su na tzv. balkanskoj ruti. Na temelju svega toga i svega onoga čime hrvatska policija raspolaže ne može se potvrditi ono što je o ovom slučaju objavljeno u medijima kao prva informacija', kazao je Božinović.

Riječ je o tvrdnji izbjeglice iz Sirije da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse.