JESMO LI SVI JEDNAKI?

Traži sastanak s Plenkovićem da joj sanira dugove kao Todoriću

17.03.2017 u 10:16

Bionic
Reading

Poduzetnica i dizajnerica interijera Tajana Kostanjevečki Marinić poslala je na Facebook Vlade zahtjev za sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora Božom Petrovom kako bi dogovorili izradu strategije za vraćanje njezinih dugova Poreznoj upravi i dobavljačima po uzoru na Agrokor Ivice Todorića. Riječ je o ironičnom pokušaju skretanja pažnje na činjenicu da smo po Ustavu RH svi jednaki. Post je ubrzo uklonjen s Facebooka Vlade

'Poštovani, molim da u svom rasporedu pronađete vremena i javite mi termin kada bi bilo zgodno da se nađem sa premijerom gospodinom Plenkovićem te predsjednikom sabora gospodinom Božom Petrovom. Također bi Vas zamolila i da se pripremite i razradite strategiju o podmirivanju mojih kreditnih obveza, obveza prema Poreznoj upravi kao i dugova prema mojim dobavljačima/kooperantima', piše Kostanjevečki Marinić.

Poziva se na članak 3. Ustava RH koji naglašava jednakost kako jednu od najvećih vrednota ustavnog poretka, posebice ukazuje na članak 14. Koji ističe da prava i slobode ne ovise o imovinskom i društvenom položaju.

'Kako bi pokazali narodu da smo svi jednaki kako nam Ustav i garantira, ne bi bilo primjereno da određeni pojedinci, bez obzira na imovinu i status budu privilegirani te imali posebni tretman u odnosu na ostale građane. U protivnom to bi značilo da kršite članak 5. u kojem stoji 'Svako je dužan držati se Ustava i prava i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske'. Moj zahtjev slobodno zanemarite ukoliko odlučite ne sanirati dugovanja gospodina Todorića', zaključuje.