HEROJ IZ OSIJEKA

Tramvajac sa 7200 kuna ušteđevine spasio nepoznatu obitelj od deložacije

27.01.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Željko Budić široj javnosti postao je poznat ove nedjelje kad je, kao član Radničke fronte, bio gost emisije 'Nedjeljom u 2'. Nezaposleni Osječanin u emisiji je otkrio kako mu je nakon što mjesecima nije primao plaću, prijetila deložacija i kako mu je poznanik, vozač osječkog tramvaja, samoinicijativno i bez ikakve najave platio dugovanje od 7200 kuna i tako ga spasio od deložacije i gubitka doma. Novinarka Glasa Slavonije pronašla je Budićeva dobrotvora koji i dalje ne želi izlaziti iz svoje anonimnosti. Skromno i dalje tvrdi da svojom humanom gestom nije učinio nikakvo herojsko djelo, jer i on sutra može ostati bez krova nad glavom

Dok mnogi bogataši svoje dobročinstvo daju na sva zvona, ovaj dobri duh Osijeka ne želi izaći iz anonimnosti. Gotovo nepoznatom čovjeku, osobi koju zna samo iz viđenja i za koju nije znao ni gdje stanuje, riješio je stambeno pitanje. Kako? Budić se svakodnevno vozio tramvajem, a junak ove priče dobro je uočio naglu promjenu raspoloženja tog čovjeka.

'Znao sam ga kao i mnoge druge koji se voze sa mnom i pozdravljamo se s 'bok', ništa više. Inače veseo čovjek, u proljeće prošle godine nekako je propao i vidjelo se da je u problemima. Pitao sam ga kako je i ispričao mi je da za svoj rad nije bio plaćen, da je stvorio dug za kuću i da će ga uskoro deložirati. Kad mi je to ispričao, ostao sam bez riječi i odlučio mu pomoći', ispričao je vozač tramvaja u GPP-u za Glas Slavonije.

Njegova supruga se istoga trenutka složila da Budiću treba pomoći. Dan prije deložacije pomoću Google Eartha pronašao je kuću Budićevih,  koju je ranije vidio u televizijskoj emisiji gdje je Budić bio gost, i uputio se k njemu.

'Neopisivo je dobar osjećaj kad nekome možeš pomoći. Otišao sam k Budiću nakon posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i riješili taj problem, a moram priznati da sam iznenadio i samoga sebe jer nikada nisam takvo što učinio', ispričao je samozatajni vozač.