PRELOMILO POVJERENSTVO

Tramišak se pokušala zaposliti u tvrtki koja surađuje s njenim bivšim ministarstvom

13.06.2023 u 18:13

Bionic
Reading

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak nije dobila suglasnost Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za imenovanje na dužnost predsjednice Uprave u trgovačkom društvu OSJEČKI SAJAM d.o.o.

Na posljednjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našao se zahtjev bivše ministrice koja je, podsjetimo, odlukom premijera Andreja Plenkovića, smijenjena početkom godine.

'Obveznica je tražila suglasnost Povjerenstva za imenovanje na dužnost predsjednice Uprave ili za zapošljavanje u trgovačkom društvu OSJEČKI SAJAM d.o.o., koje je u vlasništvu Osječko-baranjske županije, nakon prestanka obnašanja dužnosti zastupnice u Hrvatskom saboru', kazali su za Danas.hr iz Povjerenstva.

Potvrdili su za taj medij da su odbili dati suglasnost jer bi se imenovanjem na navedenu dužnost Tramišak našla u sukobu interesa. 'U vezi zapošljavanja na drugom radnom mjestu u navedenom trgovačkom društvu, Povjerenstvo je obveznici dalo suglasnost, ako ista ne bi koristila pravo na naknadu plaće nakon obnašanja dužnosti u Hrvatskom saboru', kazali su iz Povjerenstva.

U objašnjenju odbijenog zahtjeva, Povjerenstvo navodi kako je bi do sukoba interesa došlo zbog suradnje između tvrtke OSJEČKI SAJAM d.o.o. i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

O svemu je Danas.hr upitao i samu Tramišak.

'Još nisam dobila rješenje, uredno sam se obratila Povjerenstvu da vidim koje su moje mogućnosti. U Sabor sam ušla jer mi je to bila opcija koju sam mogla aktivirati dok ne vidim što ću i gdje ću do kraja. Aktivirala sam mandat u Saboru i tu se ukazala prilika.

Kako sam inače djelatnica Osječko-baranjske županije, imala sam posao na neodređeno vrijeme, da imam opciju da budem u Upravnom odjelu Osječko-baranjske županije ili da radim u nekim drugim institucijama ili tijelima Županije. Kako sam smijenjena, a oni traže novu Upravu trgovačkog društva, otvorena je ta opcija, ali trebam dobiti prethodnu suglasnost Povjerenstva pa sam im se obratila', rekla je Tramišak.

  • +7
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Bivša ministrica upitana je i planira li izlazak iz Hrvatskog sabora, u koji je ušla nakon što je smijenjena s mjesta ministrice.

'Mogu vam reći da sam planirala izlazak iz Sabora ako mi se otvori prilika da odem na drugo radno mjesto. Svakako je to nespojiva dužnost. Ako dobijem tu suglasnost, izlazim iz Hrvatskog sabora i bavim se konkretnim poslom. Ako oni meni to nisu dopustili, vidjet ću što su mi dopustili i u tom slučaju postoji opcija da izađem iz Hrvatskog sabora', kazala je za Danas.hr.

Osim što je u Hrvatskom saboru, Tramišak je i zaposlenica Osječko-baranjske županije i to od 17. travnja 2023. godine. Obnaša dužnost zamjenika Pročelnika službe Tajnika Županije u Tajništvu županije, a izdano joj je i Rješenje o pravu na opravdani izostanak s posla radi sudjelovanja u radu Hrvatskog sabora i radnih tijela.