dodjela priznanja

Tradicionalni Večernjakov pečat ove godine šalje apel za mir s više kontinenata

27.05.2022 u 15:18

Bionic
Reading

Tradicionalni Večernjakov pečat, jedan od najvećih društvenih događaja u Bosni i Hercegovini, kojim se nagrađuje osobe koje su svojim djelovanjem obilježile prethodnu godinu, večeras se dodijeljuje 21. put

Ovogodišnji slogan prestižne nagrade Večernjeg lista glasi 'Pečat za mir', prvi puta u povijesti realizirat će se u suradnji s Radiotelevizijom Ukrajine, a manifestaciju će od 20h prenositi HTV 4, BHT 1, RTV Herceg Bosne, radijske postaje i portali, navode iz Večernjeg lista. Program će voditi Maja Miralem i Mario Sedmak, uz kolege voditelje iz Ukrajine Annu Zakletsku i Timura Mirošničenka, a tijekom večeri će biti javljanja iz brojnih drugih država svijeta i s više kontinenata kako bi što glasnije odjeknuo apel - Pečat za mir.

Među kandidatima za nagrade je 150 osoba do kojih se došlo nakon što se popis od 1300 imena sa šireg popisa sveo na one koji su, prema ocjenjivačkom sudu, bili najbolji, a, naravno, vodila se briga da sve bude uravnoteženo kako bi se na najbolji način oslikao duh Bosne i Hercegovine, navode iz Večernjaka.

U zabavnom dijelu programa pjevat će, među ostalima, Đani Stipaničev koji će pjesmu 'Neka cijeli ovaj svijet' iz mjuzikla 'Jalta, Jalta' pjevati u Zagrebu dok će ga Orkestar Muzičke produkcije BHRT-a pratiti u Sarajevu. Nakon dvije godine, nastupit će i Mate Bulić, a organizator najavljuje i pobjednike ovogodišnjeg Eurosonga, ukrajinsku grupu Kalush Orchestra, koji će izvesti pobjedničku pjesmu Stefanija. Uz osobe iz BiH, priznanja se dodijeljuju i regionalnim, europskim i svjetskim osobama.

'Večernjakov pečat dijelit će se u kategoriji "Ponos BiH" koja se dijeli na "Uspjeh", "Pothvat" i "Humanost", a upravo su tu oni "mali ljudi velikih djela" koji često nisu pod svjetlima pozornice, međutim, Večernjakov pečat čini sve da zablistaju za vrijeme trajanja kampanje za finale te u emisijama koje realizira BHRT prije finala. Također, nagrađeni će biti i pobjednici u kategorijama "Gospodarstvo", "Znanost", "Medicina", "Religija", "Politika", "Sport", "Kultura". Promovirat ćemo, uz Osobu godine u BiH, i priznanje "Pečat za mir" i kao slogan i kao posebnu nagradu', piše Večernji list.