WEEKEND MEDIA FESTIVAL

Tportalova Helena Puljiz među najboljim novinarima

26.09.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Prema anketi među članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću te studentima i profesorima novinarstva najbolji televizijski novinari su Ivana Petrović i Zoran Šprajc, najbolji u kategoriji web portala je Ilko Ćimić, najbolji radijski novinari su Barbara Kolar i Mislav Togonal, a najbolji u tiskanim medijima je Ante Tomić. Novinarka tportala Helena Puljiz zauzela je drugo mjesto u kategoriji najboljih novinara web portala

Najpopularniji novinari u Hrvatskoj su 2015. prema mišljenju građana Mislav Bago, Zoran Šprajc i Saša Kopljar, objavljeno je u petak na Weekend media festivalu u Rovinju.
 
MediaNet, tvrtka za medijska istraživanja i analize iz Zagreba, po drugi je put provela istraživanje na reprezentativnom uzorku od 1000 punoljetnih ispitanika na području cijele Hrvatske. Anketa je provedena od 12. do 15. rujna, a ispitanici su mogli ponuditi tri imena iz bilo kojeg medija.
 
MediaNet je proveo anketu i među članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću te studentima i profesorima novinarstva i odnosa s javnostima nekih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Oni su se izjašnjavali o najboljem novinaru televizije, web portala, radija i tiska.
 
Ivana Petrović (Nova TV) i Zoran Šprajc (RTL) podijelili su laskavu titulu najboljeg televizijskog novinara dok je Mislav Bago (Nova TV) zauzeo treću poziciju.
 
Najbolji novinar u kategoriji web portala je Ilko Ćimić (Index.hr), slijede Helena Puljiz (T-portal) i Boris Dežulović (slobodni novinar).
 
Isti broj glasova u anketi za najboljeg radijskog novinara dobili su  Barbara Kolar (Antena Zagreb) i Mislav Togonal (HRT),  a treća  jeŽeljka Gulan (Mediaservis).
 
Prema anketi, najbolji novinar tiskanih medija je Ante Tomić (Jutarnji list), Boris Dežulović (slobodni novinar) je na drugoj poziciji, a sportski komentator Tomislav Židak (Jutarnji list) na trećoj.