N/A

Torta od čokolade i lješnjaka

11.11.2009 u 19:00

Bionic
Reading

Ani u goste dolazi njezin prijatelj, slikar Bane Milenković, koji bi se mogao naljutiti zbog toga što je njegova slika, postavljena na zid dnevnog boravka, obješena naopačke. Ana zna kako udobrovoljiti istinskog ljubitelja slatkih delicija - pripremit će mu tortu od čokolade i lješnjaka

SASTOJCI:

Za tijesto:
120 g keksa Digestive, razmrvljenih
30 g tamne čokolade, naribane
50 g maslaca, rastopljenog

Za nadjev:
230 g tamne čokolade (60% kakaa), nasjeckane
100 g maslaca
500 g kremastog sira ili punomasne skute
125 ml milerama
2 jaja
100 g šećera
120 g lješnjaka, tostiranih i oguljenih, sitno nasjeckanih

PRIPREMA:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i utisnite smjesu na dno kalupa za tortu. Zagrijte pećnicu na 160°C. Rastopite čokoladu s maslacem, maknite s vatre te umiješajte kremasti sir, a zatim i mileram.

Tucite jaja sa šećerom dok ne dobijete gustu smjesu i umiješajte čokoladu i lješnjake. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko sat i pol.

Dobro ohladite prije posluživanja.