OKRŠAJ U AUSTRALIJI

Tony Abbott šefu oporbe: Ti si Goebbels gospodarske politike

  • Autor: M.D./Hina
  • Zadnja izmjena 19.03.2015 11:18
  • Objavljeno 19.03.2015 u 11:16
tony abbott

tony abbott

Izvor: Reuters / Autor: Stefan Postles

Australski premijer Tony Abbott, poznat po ishitrenim izjavama, ponovio je nešto slično u četvrtak u parlamentu nazvavši šefa oporbe 'doktorom Goebbelsom gospodarske politike'

Australski premijer Tony Abbott, poznat po ishitrenim izjavama, ponovio je nešto slično u četvrtak u parlamentu nazvavši šefa oporbe 'doktorom Goebbelsom gospodarske politike'.

Tijekom burne rasprave o njegovim ekonomskim postignućima, Tony Abbott je rukom odmahnuo na kritike Laburističke stranke: 'To je bolnica koju nije briga za milosrđe', kazao je on.

Billa Shortena, šefa laburista, uvrijedio je usporedivši ga s ministrom propagande i informiranja nacističkog režima Josephom Goebbelsom.

Abbott je brzo povukao riječi ali ga oporba napala, poglavito Mark Dreyfus čiji je otac pobjegao u Australiju od nacističkog progona i zastupnik Michael Danby, obojica Židovi.

Radi se od drugom ispadu Tonyja Abbotta vezano uz holokaust od početka godine. U veljači je nazvao 'holokaustom' ukidanje radnih mjesta pod prethodnom laburističkom vladom.

Abbotta se osporava čak u vlastitim krugovima zbog njegovih arbitrarnih metoda i lošeg vodstva. Preživio je početkom godine glasovanje o nepovjerenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!