ministarstvo ljubavi

Tomo Medved pisao HRT-u, tražio zabranu emitiranja filma koji 'blati branitelje'

13.01.2018 u 09:35

Bionic
Reading

Ministar branitelja Tomo Medved je na sastanku u srijedu, 10. siječnja, u zgradi Ministarstva pročitao pismo u kojem je iznio stav da je film ‘Ministarstvo ljubavi’ neprimjeren za prikazivanje na HRT-u jer krši niz zakona.

Napisao je da blati stradalnike Domovinskog rata. Rekao je da će to pismo poslati nadležnima na HRT, i to kao naš zajednički stav, odnosno kao stav Ministarstva branitelja', prepričala je za Jutarnji list Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Zagreb.

Na tom je sastanku, kaže, bilo 50-ak predstavnika udruga, kao i Josip Klemm. Ministar Medved jučer nije želio ni potvrditi, niti demantirati sporno pismo.

Međutim, u Vladi, neslužbeno doznaje Jutarnji list, njegovo pismo nije dočekano s odobravanjem, a Ministarstvo kulture jučer je uputilo dopis da je HRT neovisna javna televizija.

U Vladi, neslužbeno doznajemo, smatraju da je ministar Medved 'tražio nešto na što nema pravo', da bi trebao poznavati zakone te da je na ovaj način 'dobio javnu lekciju'.

Iz drugog neslužbenog izvora Jutarnji je dobio potvrdu da je ministar Medved 'danima pregovarao s čelnicima HRT-a da se film ne emitira'. Službeno na HRT-u nisu htjeli reći ništa o filmu 'Ministarstvo ljubavi', nego su tijekom dana reagirali na navode da je s programa skinut još jedan igrani film nazvan 'Ustav Republike Hrvatske' rekavši da je ipak “na rasporedu na Drugom programu HRT-a, i to u četvrtak 18. siječnja u 21 sat'.

  • +8
Ministar Tomo Medved dodijelio ključeve stanova i rješenja za stambene kredite Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL