'ĐAPIĆ MORA IZ POLITIKE'

Tomasović iz Splita traži ostavku vrha HSP-a

07.12.2011 u 07:45

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović zatražio je da stranačko predsjedništvo stavi mandat na raspolaganje te da se žurno sazove izborni sabor stranke, zbog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima na nedavnim parlamentarnim izborima na kojima HSP nije prešao izborni prag.

'Tržim da cjelokupno predsjedništvo HSP-a odmah da mandat na raspolaganje jednako kao i svi predsjednici županijskih vijeća, predsjednici podružnica, te svi stranački dužnosnici', istaknuo je Tomasović u priopćenju dostavljenom medijima u noći s utorka na srijedu.

Također je zatražio da se počasni predsjednik HSP-a (Ante Đapić) 'bezuvjetno odmah povuče iz aktivne politike'.

'Ovim putem najavljujem svoju kandidaturu za predsjednika HSP-a i molim sve druge pravaše i stranačke dužnosnike kao što je gospodin Mirko Duspara da i oni iznesu svoju kandidaturu, jer ako još imamo imalo morala i časti to je najmanje što u ovom trenutku možemo učiniti za stranku', naglasio je Tomasović.

Podsjetio je da su tri pravaške stranke dobile na izborima potporu 140.000 birača, a dobile su samo jednog zastupnika u Hrvatskom saboru.

'Moram se u svoje ime kao i u ime onih koji misle poput mene ispričati hrvatskom narodu i svim pravaškim biračima zbog egoizma, nesloge, sebičnosti, gluposti i međusobnog nerazumijevanja svih pravaških čelnika kao i mene samog što smo hrvatskom narodu oduzeli 10 saborskih zastupnika u najvažnijem trenutku za našu domovinu, kada bi trebali ući nanovo u državne asocijacije i za to nemamo niti isprike niti obrazloženja', navodi Tomasović u priopćenju.

Na izborima 4. prosinca od pravaških stranaka HSP dr. Ante Starčević s HČSP-om osvojila je jedan zastupnički mandat u Hrvatskom saboru.