radni vikend

Tomašević u Berlinu s gradonačelnicom Giffey o održivom razvoju i zelenim politikama

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 21.05.2022 15:25
  • Objavljeno 21.05.2022 u 15:25
Tomislav Tomašević i Franziska Giffey

Tomislav Tomašević i Franziska Giffey

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured gradonačelnika Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u Berlinu je, gdje je sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ?“, razgovarao s gradonačelnicom Franziskom Giffey i pozvao je u posjet glavnom gradu Hrvatske.

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, završilo je dvodnevni službeni posjet Berlinu, gdje se gradonačelnik susreo s gradonačelnicom Franziskom Giffey i sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ?“, priopćeno je u subotu iz zagrebačke gradske uprave.

Na sastanku s gradonačelnicom Giffey, razgovaralo se o produbljivanju suradnje dvaju gradova te o temama održivog razvoja i zelenih politika koje, kako je istaknuto u priopćenju, oba grada provode.

“Naglasak je bio na priuštivom stanovanju, gospodarenju otpadom, prometu, posebno biciklističkom, javnom prijevozu, te ostalim temama zajedničkim velikim gradovima”, rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je pozvao gradonačelnicu Giffey u posjet Zagrebu.

U sklopu posjeta, gradonačelnik Tomašević je sudjelovao na konferenciji “Što je zeleni narativ?", na kojoj je govorio na temu “Europske zelene stranke i odgovornost”. Razgovaralo se o odgovornosti „zelenih“ političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću, stoji na kraju današnjeg priopćenja.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na konferenciji bio na poziv Zaklade Heinrich Böll, a najavljeno je da će sudjelovati i u panel diskusiji s gradonačelnikom Grenoblea Éricom Piolleom, na temu “Europske zelene stranke i odgovornost”.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!