mega projekt

Tomašević: Radovi na Paromlinu kreću početkom sljedeće godine

09.11.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u četvrtak da će radovi na projektu Paromlina započeti sljedeće godine, a parking za oko 350 automobila ispred Paromlina bit će premješten na prostor Gredelja

Istaknuo je to na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, koja raspravlja o izvršenju proračuna za tekuću godinu. Tomašević je u odgovoru na pitanje zastupnice Marte Kiš (Zagreb je naš), istaknuo da je to najveća kapitalna investicija u njegovu mandatu.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je da su projekti za Paromlin završeni, a osim same zgrade uredit će se cjelokupni prostor oko Paromlina. Među ostalim, parking za oko 350 automobila premjestit će se na prostor Gradelja, a u tijeku su i uklanjanja nekretnina zapadno od Paromlina, gdje će se urediti park.

Više oporbenih zastupnika vlast je u četvrtak upozorilo na problem stanovnika Dubrave, koji su nezadovoljni činjenicom da će njihov mjesni odbor biti prenamijenjen u dječji vrtić.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je kako bi do kraja godine prostori tri mjesna odbora u Dubravi, kao i tri mjesna odbora u Sesvetama, trebali biti uspješno prenamijenjeni u dječje vrtiće, čime će se dobiti prijeko potrebni kapaciteti.

Istaknula je da je ukupno osam projekata prenamjene dobilo financiranje iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, šest njih će biti gotovo do sljedeće odgojne godine, među njima je i onaj u Trnavi.

Neovisna zastupnica Višnja Fortuna istaknula je da ta prenamjena predstavlja problem za umirovljenike, koji su ogorčeni jer ostaju bez svog prostora.

Dolenec joj je odgovorila da će Mjesni odbor Novi Retkovec dobiti zamjenski prostor na adresi Dubrava 226, koji je veći i moderniji.

Župan pozvao Tomaševića da dođe na prosvjed u Dubravu

Zastupnik HDZ-a Mario Župan pozvao je gradonačelnika Tomaševića da danas u 17 sati dođe na prosvjed građana u Dubravu, koji će izraziti nezadovoljstvo tom odlukom.

“Dobro znate da su Vijeće gradske četvrti i Mjesni odbor Novi Retkovec bili protiv prenamjene”, rekao je Župan.

Tomašević je odgovorio kako mu je jasno da “HDZ želi raditi show od toga”, a Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava vodi HDZ-ovac Trpimir Majcan.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Majcan je kao višak otpušten iz Zagrebačkog holdina prije godinu dana, podsjetio je Tomašević i ponovio da je Mjesnom odboru Trnava ponuđena alternativna lokacija.

Zastupnik Mosta Trpimir Goluža upitao je koliko se radnih sporova trenutno vodi zbog otkaza u procesu utvrđivanja radnih viškova u Zagrebačkom holdingu i Gradu Zagrebu.

“Ako mislite da je svih 700 ljudi, koji su radili u administraciji, pokrenulo radne sporove, razočarat ću vas jer to nije točno”, rekao je Tomašević dodavši kako se radi o manjem broju radnika, a točne podatke će pismeno dostaviti zastupniku.

  • +6
Sjednica Skupštine Grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic