zagrebački gradonačelnik

Tomašević o obnovi stadiona u Kranjčevićevoj: To je jedna od opcija, ali Dinamov stadion ostaje u Maksimiru

05.06.2022 u 12:59

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u emisiji Točka na tjedan N1 televizije odgovarao je na pitanja o prvoj godini mandata te projektima koje grad planira

Na kritike oporbe koja tvrdi da grad puca po šavovima i da nije uspio riješiti probleme građana, gradonačelnik Tomašević odgovara kako je njegov najveći uspjeh stabilizacija stanja koje je naslijedio.

'Mogu podastrijeti račune iz kojih se vidi da nismo mogli isplatiti plaće kad smo došli, niti bi Holding mogao isplatiti plaće. Doslovno smo grad našli na rubu financijske provalije. Vratili smo Vladi osam milijuna kuna, smanjili smo vrijeme plaćanja... Ako nemate dobre financijske temelje, ne možete ništa napraviti. Ova prva godina je išla u temelj', rekao je Tomašević u Točki na tjedan N1 televizije.

Dodao je kako se promijenilo to što više nema zapošljavanja preko veze niti plaćanja za radno mjesto i da ljudi sada idu na natječaje. Za probleme s infrastrukturom, primjerice to što svako malo pukne neka cijev negdje u gradu, Tomašević kaže kako je dovela neodgovorna politika s kojom on neće nastaviti. Kaže kako mu svi savjetuju da ne ulaže u vodovodnu infrastrukturu zato što se to ne vidi i na tome može kapitalizirati neki budući gradonačelnik, ali naglašava kako će voditi politiku u interesu građana čak i ako to znači da će izgubiti sljedeće izbore zbog toga.

  • +24
Svečano otvorena pješačka zona Stara Vlaška Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Vezano za planiranu obnovu nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, rekao je kako je to jedna od opcija, ali da to nikako ne znači da se odustaje od stadiona Maksimir.

'Ne odustajemo od Maksimira, naravno da će Dinamov stadion biti u Maksimiru. Ali, kad krene rušenje i gradnja novog stadiona u Maksimiru, to će trajati dvije godine. Stadion u Kranjčevićevoj je u lošem stanju i treba ga modernizirati, zato smo naručili studiju', rekao je Tomašević i dodao kako još ne zna kakav će biti model financiranja obnove i gradnje stadiona. Na pitanje kako ide obnova grada oštećenog u potresu prije više od dvije godine, Tomašević odgovara 'slabo' te naglašava kako je njegovo strpljenje pri kraju i da ga zanima što treba napraviti prema državi da se stvari pokrenu.

Svečano otvorena pješačka zona Stara Vlaška Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/Pixsell