u osijeku

Tolušić otvorio Farm Show i natjecanje u oranju

25.08.2018 u 15:54

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je u subotu u Osijeku tri poljoprivredne priredbe te izjavio da su to jedinstvene poljoprivredne manifestacije koja spajaju poljoprivredu i gospodarstvo s turizmom, ali i tradicijskim vrijednostima ruralnih područja.

Otvarajući 5. Farm Show, 16. Natjecanje u oranju RH i 7. državno natjecanje u oranju konjima, Tolušić je naglasio da je natjecanje u oranju konjima dokaz da u Hrvatskoj nije zaboravljena tradicija i da se tako mladima prenosi dio povijesti kako se nekada oralo.

Na natjecanju u oranju sudjeluje 32 orača iz 16 županija, koji se odmjeravaju u kategorijama pluga premetnjaka i pluga ravnjaka. Pobjednici Državnog natjecanja ostvariti će pravo sudjelovanja na 66. svjetskom natjecanju u oranju, koje će se sljedeće godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Potpredsjednik i ministar obišao je izložbeni prostor 5. Farm Showa na kojem 31 tvrtka izlaže poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, te ostale proizvode i usluge za poljoprivredu.

'Veseli me vidjeti nove traktore na našim poljima koje su naši poljoprivrednici kupili sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, ključnog za daljnji razvoj hrvatske poljoprivrede. U zadnje dvije godine poljoprivrednici su kupili preko 500 novih traktora, a kroz Program ruralnog razvoja ugovorili smo preko 1000 projekata kojima se nabavlja nova mehanizacija,' rekao je tom prigodom Tolušić.

Tomislav Tolušić poručio je poljoprivrednicima da i dalje razvijaju potencijale i prate natječaje kako bi obnovili farme, plastenike, kupili mehanizaciju ili nove životinje.

  • +14
Osijek: Svečano otvorenje ovogodišnjeg natjecanja u oranju Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL