BOGATA PONUDA

Tko kaže da nema posla za ekonomiste

12.06.2014 u 10:45

Bionic
Reading

Do lipnja 2014. objavljena su 702 oglasa u kategoriji Ekonomija, financije i računovodstvo, što je 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Ovi oglasi na portalu MojPosao čine osam posto ukupnog broja oglasa. Najtraženija zanimanja u ovoj kategoriji bila su knjigovođa, računovođa te voditelj financija i računovodstva

Prosječna mjesečna plaća za knjigovođe u 2014. bila je 4.654 kune, što je 13 posto niže od prosječne plaće u Hrvatskoj. Računovođe imaju osam posto nižu plaću od prosječne i ona iznosi 4.900 kuna, dok voditelji financija i računovodstva imaju 55 posto veću plaću od prosječne - 13.604 kune.

U kategoriji Ekonomija, financije i računovodstvo većina poslodavaca traži prethodno radno iskustvo (67 posto) u trajanju tri godine i četiri mjeseca, a od jezika je najtraženije poznavanje engleskog (72 posto oglasa). Poznavanje rada na računalu traži 65 posto poslodavaca.

Većina poslodavaca nudi ugovor na određeno (70 posto), dok njih 32 posto nudi ugovor na neodređeno.

Iz kategorije Ekonomija, financije i računovodstvo izdvajamo sljedeće oglase:

Tvrtka Benko Kotruljić, koja pruža računovodstvene usluge trgovačkim društvima, zapošljava voditelja odjela plaća za rad u Zagrebu. Kandidat bi trebao imati 5-10 godina radnog iskustva te poznavati porezne propise vezane uz plaću, porez na dohodak i ostalo. Ukoliko ste zainteresirani za ovaj oglas, pošaljite svoju prijavu putem linka.

Radisson Blu Resort & SPA zapošljava računovođu (m/ž). Za ovu poziciju poželjno je minimalno dvije godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima u visokokategoriziranim hotelima, znanje rada u MS Office paketima te sposobnost tumačenja i analiziranja financijskih podataka. Ako volite raditi s brojkama, prijaviti se možete putem linka za prijavu.

Tvrtka B2 Holding Kapital iz Zagreba zapošljava financijskog analitičara/savjetnika za istraživanje financijskog tržišta u svrhu preuzimanja i spajanja tvrtki, analize te pripremu izvještaja. Idealan kandidat ima visoku stručnu spremu ekonomske, matematičke ili pravne struke. Ostale uvjete i detalje ovog oglasa možete vidjeti ovdje.

Imate najmanje tri godine iskustva u računovodstvenim i/ili financijskim poslovima te ste magistar ekonomije? Cemex, najveći proizvođač cementa u Hrvatskoj i regiji, ima otvorenu poziciju: specijalist u odjelu računovodstva. Ako vas zanima ova pozicija i željeli biste raditi u Kaštel Sućurcu, putem linka se možete prijaviti na oglas.

Klasični mediji za traženje posla lagano se napuštaju te se sve manje oglasa objavljuje u novinama ili putem radiostanica. Online mediji postaju sve važniji za tvrtke kada traže nove kandidate. Iskoristite sve prednosti toga: otvorite profesionalne profile na društvenim mrežama, pretplatite se na newsletter tvrtke u kojima želite raditi, sudjelujte u diskusijama iz područja vaše struke, prijavljujte se na oglase online, a jednako tako ne zaboravite nakon razgovora za posao poslati kratak mail zahvale na tom istom razgovoru.

Prvi korak da osnažite svoj online ugled je kreiranje profila na portalu MojPosao. Kreiranjem korisničkog računa možete stvoriti svoj životopis te sistematično i kronološki unijeti vaše prethodno radno iskustvo, obrazovanje, znanja i vještine.

Kako biste što bolji sastavili životopis za prijavu na neki od navedenih poslova ekonomske struke, pogledajte primjer online životopisa ekonomista.