SJEVERNOKOREJSKO ŽUTILO

Tko je tajanstvena žena pored Kim Jong-una?

09.07.2012 u 13:27

Bionic
Reading

Analitičari i stručnjaci za Sjevernu Koreju, jednu od najzatvorenijih zemalja na svijetu, pitaju se tko je žena koja se redovito pojavljuje pored novog mladog državnog vođe Kim Jong-una i nagađaju da bi mu to mogla biti sestra ili pratilja.

Sjevernokorejska televizija prikazala je u nedjelju snimke mlade žene pored Kim Jong-Una, prigodom odavanja počasti Kim Il-sungu, njegovu djedu i utemeljitelju Sjeverne Koreje.

Sjevernokorejski čelnik koji je preuzeo vodstvo zemlje u prosincu nakon smrti oca Kim Jong-ila, bio je u pratnji visokih uglednika režima, među kojima predsjednika (počasni položaj) Kim Yong-nama i šefa vojske Ri Yong-hoa.

Pored njega je bila mlada žena od 20 ili 30 godina. Ista osoba, kratke kose i odjevena u crni kostim, sjedila je pored Jong-una na koncertu nacionalnog orkestra u petak, prema fotografijama iz službenog tiska.

Južnokorejske novine pretpostavljaju da se radi o mlađoj sestri Kim Jong-una, Yo-jong, koja je s njim studirala u Švicarskoj 90-ih godina. Neke novine pišu da je to ipak pratilja novog šefa Sjevrne Koreje. Po pisanju južnokorejskog dnevnika JoongAng Ilbo, tajanstvena žena mogla bi biti pjevačica Hyon Song-wol, navodna Kimova ljubavnica.

Južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja, zaduženo za odnose između dvije zemlje, i južnokorejske tajne službe nisu željele komentirati njezinu pojavu.