UKUPNO 24 OSOBE

Tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa kad je poduzetnik donio milijune u vrećici?

28.09.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Uz ivanićgradskog poduzetnika Krešu Peteka, u Klubu donedavnog šefa Janafa Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici 9 bile su lanjskog 11. studenog ukupno 24 osobe, potvrđeno je Telegramu iz nekoliko izvora Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić, te Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.

Svi oni, očekuje se, bit će pozvani kao svjedoci u nastavku istrage u kojoj se raspliće korupcija za više od 220 milijuna kuna poslova koji su navodno namješteni Elektrocentru Petek. Ukupno se očekuje ispitivanje više od 120 svjedoka, piše Telegram.

Mediji su već objavili kako su 11. studenog u Kovačevićevom Klubu bili Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave Janafa, Janafov kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski, te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.

Prema detaljima tajnih snimki, 6. studenog prošle godine Petek je tražio sastanak s Kovačevićem. Napisao mu je: 'Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…'. Kovačević odgovara da će mu 'javiti'. U konačnici dogovaraju da će se u Klubu vidjeti 'u ponedjeljak u 13.30'.

Taj ponedjeljak bio je 11. studeni. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 milijuna kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12:51 sati te se povezao iz Ivanić Grada za Zagreb. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

Na pročelju zgrade u Slovenskoj ulici osvanuo grafit "Dragane ovo je muzej korupcije" Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Policajci su tog dana snimili i sve ostale ljude koji su ušli u istu zgradu na adresi Slovenska 9. Naknadno su ih identificirali, te je tako nastao popis svih Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine.

Tamo su, doznaje Telegram, tijekom dana ušli i poduzetici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić, te Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.

Tomislav Krajačić: Ja nisam taj Tomislav Krajačić koji je bio u klubu, taj dan sam primao kemoterapiju

Na objavljeni članak reagirao je vlasnik marketinške agencije Kofein Tomislav Krajačić.

"Ovim putem obavještavam da ja nisam taj navedeni Tomislav Krajačić o kojem se piše jer sam taj dan primao kemoterapiju na hematologiji KBC-a Rebro, kako sam odradio od 21.10 -31.12. četiri ciklusa kemoterapije, taj navedeni dan 11.11. 2019 primao sam najintenzivniju i najdužu terapiju koja kreče oko 8 sati i završava oko 17h popodne. Također, želim napomenuti da za klub znam isključivo iz medija te ne poznam nikoga od navedenih imena", piše u reagiranju Tomislava Krajačića iz Kofeina.

Zoran Breščaković: Nikad nisam bio u Klubu Dragana Kovačevića niti me je itko kontaktirao kao svjedoka ili osumnjičenika

Na objavljeni članak reagirao je Zoran Breščaković iz Velike Gorice.

"Nije točno da bi Zoran Breščaković iz Velike Gorice bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine. Odnosno, nije točno da bi Zoran Breščaković s prebivalištem u Velikoj Gorici bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio u zgradi Kluba Dragana Kovačevića te nema nikakvih neposrednih ili posrednih saznanja o aferi "Janaf" mimo onih činjenica o kojima izvještavaju mediji. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio kontaktiran od strane redarstvenih vlasti vezano za posjet Kovačevićevom klubu niti je od njega traženo da iznese iskaz u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika."

Snimljena su u Slovenskoj 9 i trojica taksista koji će također sasvim izvjesno biti pozvani kao svjedoci.