MOSTARSKI DEKAN OSUPNUT

'Tko je medijima podvalio da sam autor HDZ-ove strategije!?'

30.10.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Izborna strategija HDZ-a za predsjedničke izbore izaziva kontroverze prije nego što je ugledala svjetlo dana. Prema pisanju tjednika Globus, autor je izbornog plana Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta u Mostaru, što on poriče

Tragom informacije zatražili smo Tomićev komentar, da otkrije nešto više o samoj strategiji, ali se ispostavilo da je i on sam iznenađen što se pojavljuje u medijima kao autor HDZ-ove strategije. Strategiju je, međutim, imao u rukama.

Kaže da su ga iz HDZ-a samo zamolili da dade svoje mišljenje na već izrađen sadržaj. Pretpostavio je da su ga za mišljenje tražili jer mu izborna strategija kao znanstveniku odgovara opisu posla; profesor je političke komunikacije i političkog marketinga.

'Prije deset dana dobio sam potpunu strategiju iz stožera Kolinde Grabar Kitarović koja je imala sve elemente strategije i tražili su da dam svoje mišljenje na tu strategiju što sam i učinio', kazao nam je Tomić. S obzirom na to da se radilo o gotovom dokumentu, nije bilo mnogo prostora za intervencije. 'Po mojoj procjeni, kada bi uvažili moja promišljanja, strategija se ne bi promijenila ni za jedan posto', poručio je Tomić. No nije mu jasno zašto se i zbog čega njega navodi za autora HDZ-ove strategije i tko je tu informaciju podvalio medijima.

Globus
navodi da strategija ima oko pedesetak stranica i da je još predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko treba izbrusiti, nakon čega ide na predsjedništvo gdje će sigurno biti jednoglasno prihvaćena.

'Strategija ima sve elemente izborne kampanje. U njoj se oni pozivaju na istraživanja koja nisam vidio, tako da nisam mogao intervenirati u ponuđenim varijablama', kazao nam je Tomić.