LJETNI BUVLJAK U SPLITU

Tko će sve izlagati na drugom Judinom Pazaaru?

19.06.2015 u 17:38

Bionic
Reading

Sutra u Splitu počinje veliki ljetni sajam rabljenih i vintage stvari gdje će se okupiti Splićani i njihovi goste koji njeguju ekološki pristup životu i okolišu, željni unikatnog shoppinga, dobre zabave i druženja s napuštenim životinjama koje će moći udomiti.


Nakon izrazito uspješnog i posjećenog prvog izdanja u ožujku, ModaKomoda i Judino drvo pozivaju Vas na Judin Pazaar #2. Riječ je o ljetnom sajmu pomno birane muške i ženske vintage i second hand odjeće, obuće, nakita, gramofonskih ploča, stripova, igrica, dječjih igračaka, pokućstva i raznih drugih antikviteta.

Judin Pazaar zamišljen je kao projekt koji okuplja Splićane i njihove goste, svih starosnih uzrasta koji njeguju ekološki pristup životu i okolišu, podržavaju umjetničku, glazbenu i filmsku scenu te podupiru njezin razvoj. Posebno nas veseli i to da će Judin Pazaar ovoga puta dobiti i humanitarnu notu. Naime, u suradnji s aktivistima iz udruge Sehaliah koja se bavi udomljavanjem napuštenih životinja, dio prihoda od svakog štanda, bit će doniran udruzi, a posjetitelji će imati mogućnost osobno upoznati četveronožne "štićenike" Judinog azila koji traže novi dom!

Judin Pazaar će se održavati tromjesečno u Splitu, po uzoru na popularne europske i svjetske buvljake, njegujući i promovirajući reciklažnu metodu življenja kojom doprinosimo ekološkom osviještavanju zajednice.

U nastavku pogledajte tko će sve izlagati na Judinom Pazaaru:

FASHION CORNER:


Riječko-splitski tandem 2Women1SewingMachine razveselit će vas s cool vintage komadima, a asesoarom iz vlastite radionice će vas teleportirati u zabavniju stvarnost.

Ang Angela obožava monokromatiku, a mi njen dosljedan stil koji uvijek začini cool frizurom, crvenim ružom i/ili komadom upečatljivog nakita.

Biga & Tea dvije su splitske trendseterice koje ćete zapaziti bilo gdje da se pojave, a njihov će štand prštati šarenilom iz high street dućana, te pokojim dizajnerskim komadom.

Buried clothes je najpoznatiji hrvatski label za vintage odjeću, a gotovo svaki njihov odjevni predmet ili asesoar je jedinstven i priča priču, baš kao i njihov štand s kojim obilaze sve važnije vintage sajmove u državi i šire.

ContessaTessa amatersku je fotografiju pretvorila u pravu malu čaroliju u kojoj gotovo uvijek koketira s modom.

ID je najpoznatiji splitski concept store koji na sajam dolazi s muškim i ženskim probranim dizajnerskim komadima po pristupačnim cijenama.


Miranda, Split, banana i Zlotnina šarena karavana! E ovo zvuči obećavajuće! :D

Ivana Roo, osim što je ozbiljna kolekcionarka raritenih ploča koje će puštati na sajmu, posjeduje predivne odjevne komade za kojima 'slinimo' po gradu.

Kata s Plakata na sajam dolazi sa svojim dizajnerskim komadima Obekei koje genijalno kombinira s vintage primjercima.

Maki Madafaki jedan je od predvodnika tattoo i barber kulture u Splitu čije odjevne kombinacije obožavamo. Na sajam dolazi u tandemu s Dudom kojeg prati glas veleposjednika vrhunskih vintage primjeraka.

MB Fashion je hrvatska dizajnerica koja jednakim žarom odijeva druge i sebe, a na buvljak stiže s par ekskluzivnih revijskih haljina.

ModaKomoda je domaćica sajma kojoj su ormari zimus počeli 'pucati po šavovima' pa je odlučila napraviti Judin Pazaar sebi za ljubav i na radost svih istomišljenika.

Mu cephei je prava hodajuća slikovnica. Spaja nespojivo, obožava vintage i rođeni je trgovac.

Ružica Ručni Rad prije je počela heklati nego pisati. Na melodiju harmonike, izlagat će svoje vintage i second hand komade, te predivne heklane radove, koji su svima koji ju poznajemo, tiha patnja.

SS Sisters - streetstyle fotografkinja Sonja i fashion stilistica Silva su savršen duo za zagarantiran modni uspjeh.

Tihana, osim što donosi najbolje iz svojeg ormara, uveselit će mališane s kolekcijom šarenih igračaka Cho Cho koje sama izrađuje od recikliranih materijala.

YNGHD poznat po svom eklektičnom stilu i party duhu, na sajam stiže s muškom kolekcijom dizajnerske i vintage odjeće.

Vesnine EGG BEG torbe napravljene su od prirodnih materijala, u različitim bojama i dezenima, dovoljno čvrste da potrpate sve što ste trgovali na Judinom Pazaaru



NON-FASHION CORNER:


Direktno s gradskih ulica i luka dolazi zanimljivi štand s BSC majicama dugih i kratkih rukava za momčiće i curetke.

Središnje mjesto u Dalmaciji za fantasy & science fiction sadržaje - Carta Magica - dolazi na Judin Pazaar #2! Jedva čekamo vidjeti što su nam donjeli na prodaju!


Recentne strip albume, strip revije, kultna strip izdanja, najnovija izdanja (ne samo hrvatskih izdavača, već i regionalnih) i veliku ponudu starih stripova iz ex-Yugoslavije, dolazi nam predstavit Columbo

Udruga za kulturu Spalatin stiže na sajam s hrpom raritetnih vinila, pokućstva, dekoracija, vtg igračaka itd.

Restoran DEBELLY i Judino drvo za Judin Pazaar pripremaju vam street food, smoothije, koktele, dinje i ostale osvježavajuće poslastice u pauzama od pazarenja!

LUKA ice cream koji u svojoj maloj splitskoj manufakturi proizvodi sladoled od najfinijih okusa lavande, ružmarina, krastavca, pite od jabuka i bakinog kolača, samo za Judin Pazaar priprema sladoled s omiljenim okusom djetinjstva - Pipijem. Posjetite najpopularniju splitsku slastičarsku atrakciju na Judinom Pazaaru

U suradnji s aktivistima iz udruge Sehaliah koja se bavi udomljavanjem napuštenih životinja, dio prihoda od svakog štanda, bit će doniran udruzi, a posjetitelji će imati mogućnost osobno upoznati četveronožne 'štićenike' Judinog azila koji traže novi dom!

Evo i malo atmosfere s prvog izdanja Judinog Pazaara:

Drugo izdanje Judinog Pazaara, koje će se održati 20. i 21. lipnja (17-24 h) u Splitu, osim prodavačima rabljenih stvari, svoja će vrata širom otvoriti uličnim performerima, a nakon ponoći u prostorijama kluba Judino drvo gostovat će mladi bendovi i DJ-i te filmske projekcije. Organiziran je i besplatan taxi prijevoz iz Đardina do Judinog drva (KREMA TAXI, kontakt: 091 230 0300)

Vidimo se na Judinom Pazaaru!

Powered by BECK's