tko su kandidati

Tko će biti izazivač Milanoviću u borbi za drugi mandat? Na njegovoj strani samo je jedna stranka

01.03.2023 u 09:48

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović za novi mandat još nema izazivača, ali ni potpore osim SDP-a, piše u srijedu Večernji list, navodeći da će svoje kandidate za predsjedničke izbore imati i Možemo i Centar, ali ih neće objaviti prije jeseni

Iako je do predsjedničkih izbora manje od dvije godine, aktualni predsjednik Zoran Milanović još nema nijednog jasnog izazivača, navodi dnevnik. Čak se ni iz vladajućeg HDZ-a nitko jasno za sada ne gura u tu utakmicu i tek je u stranačkim kuloarima počela licitacija određenim imenima.

Što prije ipak nije bio slučaj jer, usporedbe radi, kada su iza bivših predsjednika države Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović bile tri godine mandata, situacija je ipak bila drukčija.

  • +117
Tri godine vladavine Zorana Milanovića Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Pa je tako u ovo vrijeme Ivo Josipović već naslućivao da bi mu protukandidatkinja iz HDZ-a mogla biti Kolinda Grabar Kitarović, kao što se nakon treće godine mandata Kolinde Grabar Kitarović u SDP-u već moglo čuti da bi njihov kandidat na predsjedničkim izborima mogao biti Zoran Milanović.

Kalkuliranje ovog puta i nije neobično s obzirom na to da će se prije idućih predsjedničkih izbora održati i parlamentarni i izbori za EU parlament pa strankama Pantovčak u ovom trenutku, očekivano, nije glavni prioritet i svi će prvo čekati rasplet situacije na izborima za parlament, pišu novinarke Večernjeg lista Petra Maretić Žonja i Iva Boban Valečić.