ŠIŠLJAGIĆEVE OPTUŽBE

'Tko bi mogao likvidirati Glavaša, pitajte Fabera'

11.05.2009 u 13:41

Bionic
Reading

'Ivo Sanader sada barem jednim dijelom može biti ponosan, jer je pod svoju kontrolu stavio policiju i sudstvo i osudio Glavaša', komentirao je netom nakon ukidanja saborskog imuniteta Branimiru Glavašu njegov stranački kolega i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, koji je izrazio bojazan za Glavašev život. Tko bi mogao stajati iza te likvidacije treba pitati Fabera, istaknuo je

'Sanader i sanaderovci okupljeni u HDZ-u prvo su tražili osobu koja bi svjedočila da bi pokrenuli sudski proces, ali njihov svjedok Kruno Fehir nije mogao zapamtiti sav tekst optužnice protiv Glavaša skrojen u HDZ-u pa je šest puta mijenjao iskaz', osuo je optužbe Šišljagić, prenosi Večernji list.

Šišljagić je prozvao ravnatelja policije Vladimira Fabera kao glavnog i odgovornog za fabriciranje dokaza. Dodao je da je u politički motiviranom i montiranom procesu sudjelovao i državni odvjetnik Mladen Bajić.

Da je riječ o montiranom procesu, Šišljagić je pokušao dokazati citirajući navode tužitelja iz njegove završne riječi, sukladno kojoj isti nije mogao ne priznati da je riječ o politički motiviranom procesu koji ide na dušu onih koji su ga inicirali.

Prozvao je i suca Željka Horvatovića koji je izabran za proces jer, smatra, Sanader ništa nije prepuštao slučaju, ističući da se ipak stvari ne odvijaju onako kao je on zamislio.

Na sadašnje stanje u vrhu države Šišljagić se osvrnuo rekavši da je Sanader čelništvo HDZ-a pretvorio u kriminalnu mafijašku organizaciju za provođenje nasilne politike koja štiti pojedince ogrezle u kriminal i korupciju, koja je Hrvatsku dovela na rub gospodarskog kolapsa, tisuće radnika ostavila bez posla i zemlju dovela do najdublje krize u povijesti.

Prozvao ih je da su odgovorni za potpunu kriminalizaciju Domovinskog rata, slanje generala u Haag te brojne sudske procese u zemlji protiv hrvatskih branitelja zbog kojih oni danas robijaju.

'Sanader je postao čovjek opasnih namjera za svakoga tko ne misli kao on, a Hrvatska je postala zemlja opasna za one koji misle drugačije', optužio je premijera, ističući da svaka diktatura ima svoj kraj pa će tako imati i Sanaderova.

Potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor, koja ga je prozvala da je oficir JNA, nazivao je 'Suzanom' i savjetovao joj je da pronađe dobrog psihoterapeuta 'jer su njezini ispadi postali sve učestaliji'.

Na novinarski upit zašto sada proziva Sanadera i aktualnu vlast, dok je još nedavno HDSSB dao potporu za rebalans proračuna ili Zakon o golfu, Šišljagić poručuje da to nije bio politički ustupak, nego su digli ruku smatrajući da je takav prijedlog dobar Slavoniji i Baranji, a prema programu i politici HDSSB-a.

Istaknuo je da ne zna gdje je Glavaš. Poručio je da je Sanader siguran u Slavoniji i Baranji te da se nema razloga bojati, osim za ishod izbora 17. svibnja. S druge pak strane, kazao je Šišljagić, Glavaš nije siguran i nije isključeno da se nalazi u životnoj opasnosti.

'Bili smo svjedoci ne samo jedne likvidacije, pa ne isključujem da se isto dogodi Glavašu, a tko bi mogao iza toga stajati trebalo bi pitati Fabera', naglasio je Šišljagić.