zaštita okoliša

'Tjedan bez plastike' od 2. do 5. srpnja u Zagrebu uz poruku

28.06.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica, 3. srpnja, Zelena akcija će od 2. do 5. srpnja na raznim lokacijama u Zagrebu organizirati 'Tjedan bez plastike' te poručiti kako postoji okolišu prihvatljiva alternativa za jednokratne plastične materijale

Zelena akcija kao članica svjetskog pokreta 'Break Free From Plastic', aktivnostima u sklopu 'Tjedna bez plastike' također želi izvršiti pritisak na nositelje vlasti i trgovce da hitno osiguraju provedbu brojnih mjera koje bi građane demotivirale od korištenja, a proizvođače od proizvodnje plastičnih materijala za jednokratnu uporabu.

U utorak, 2. srpnja, u 18 sati u Parku Ribjak održat će se radionica izrade platnenih vrećica u suradnji sa Art Parkom, a u srijedu, 3. srpnja, Zelena akcija će na zagrebačkom Glavnom kolodvoru u 10 sati održati performance i konferenciju za novinare. Također će na mobilnom edukativnom štandu od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića dijeliti građanima platnene vrećice i info-materijale.

U četvrtak, 4. srpnja, Zelena akcija će na mobilnom edukativnom štandu od Trga bana Jelačića do Cvjetnog trga i Zrinjevca upozoravati na štetnosti cigaretnih opušaka te također dijeliti građanima info-materijale.

Zadnjeg dana 'Tjedna bez plastike', u petak, 5. srpnja, za građane će u Parku Ribnjak u 19,30 sati biti organiziran edukativni kviz i dodjela nagrada, a u 21 sat projekcija filmova 'A Plastic Ocean' i 'Open Your Eyes'.

Tijekom 'Tjedna bez plastike' provodit će se i online kampanja#Mogubez jednokratne plastike! #breakfreefromplastic na Facebooku i Instagramu Zelene akcije. Također, na Facebooku i Instagramu te udruge će se od 2. do 4. srpnja u 18 sati održati online kviz i nagrađivanje građana.

Sve aktivnosti u sklopu 'Tjedna bez plastike' za građane će biti besplatne, priopćila je Zelena akcija.