MUČENICA IZ BURUNDIJA

Tisuće Splićana na sprovodu ubijene redovnice

05.12.2011 u 20:21

Bionic
Reading

Na splitskom groblju Lovrinac u ponedjeljak poslijepodne pokopana je misionarka Lukrecija Mamić, afrička misionarka brutalno ubijena u pljačkaškom pohodu na misijsku postaju Kiremba u Burundiju. Sprovodu je prisustvovalo nekoliko tisuća građana, stotinjak svećenika i nekoliko stotina redovnica

Sestra Mamić u misijama je provela 24 godine, a u Burundiju je djelovala od 2002. godine pomažući bolesnu i siromašnu djecu, majke koje su pretrpjele nasilje te oboljele od AIDS-a.

'Sestra Lukrecija bila je uporna i otišla gdje je najteže. Nije uobičajeno da se na sprovodima govori o radosti, ali radost je bio motiv koji je nju odveo u misije. Radovala se svojim malenima, bolesnima i siromašnim Pigmejima, sebe je založila za njihovu bolju budućnost', kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Od ubijene časne sestre oprostio se i njezin brat, svećenik don Luka Mamić, koji je pozvao okupljene da ne budu žalosni. 'Radujte se što se u našoj sredini odgojila osoba koja je na primjer. Draga sestro, doista si bila anđeo naše obitelji', kazao je don Mamić.