SAMO NA PLAVOM PAPIRU

Tiskanje 'krivih' svjedodžbi najstrože će se kazniti

02.07.2010 u 14:54

Bionic
Reading

Protiv odgovornih osoba za protupropisno tiskanje različitih svjedodžaba Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poduzet će najstrože mjere, izjavio je danas glasnogovornik Duje Bonacci

Budući da je Pravilnikom o sadržaju i obliku svjedodžaba i drugih javnih isprava te pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji u školskim ustanovama jasno propisano da se na istoj plavoj boji tiskaju svjedodžbe za sve učenike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poduzet će, kako je napomenuo, protiv odgovornih osoba iz škola koje zbog nepoznatih razloga nisu poštovale spomenuti pravilnik najstrože sankcije.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do danas je zaprimilo samo jedan upit vezan uz tu problematiku, na koji je odmah odgovoreno. Ministarstvo poziva sve koji imaju informacije o tome u kojim školama nije poštovan pravilnik da se obvezno jave Upravi za inspekcijske poslove kako bi moglo poduzeti odgovarajuće mjere protiv odgovornih u školi.

Pravilnik je donesen u ožujku 2010., poprilično jasno je napisan i nije se mijenjao, napominje glasnogovornik tog ministarstva.