UVJERLJIVA PODRŠKA VIJEĆA

Tipurić ostaje dekan Ekonomskog fakulteta

18.12.2009 u 13:31

Bionic
Reading

Darko Tipurić dobio je uvjerljivu podršku Fakultetskog vijeća i ostaje dekan Ekonomskog fakulteta. Nakon prebrojavanja utvrđeno je kako je za njegov ostanak glasovalo 96 predstavnika u Vijeću, 16 ih je bilo suzdržano, a samo sedam ih je glasovalo za Tipurićevu smjenu

Sjednica na koju je pozvano oko 150 predstavnika počela je dugom raspravom može li Vijeće uopće glasovati o Tipurićevoj smjeni. Naime, iako je glasovanje zapravo tražio rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, Vijeće nije dobilo rektorov pisani zahtjev niti obrazloženje te odluke.

Inače, zahtjev za Tipurićevu smjenu uputio je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš. Iako on to nije htio potvrditi, Bjeliš je rekao da se jučer sastao s Tipurićem u četiri oka, a na tom je sastanku dekanu Ekonomskog fakulteta ponudio opciju da sam podnese ostavku.

Kao što je ranije pisano, Tipurić se zbog svojih brojnih poslovnih veza izvan fakulteta našao i pod istragom USKOK-a koji istražuje njegove veze s HEP-om.

Zbog tih je optužbi Bjeliš osnovao i povjerenstva koja su istraživala sve dokumente vezane uz Tipurićevo djelovanje. Pod posebnom je istragom bila ljetna škola Ekonomskog fakulteta koja je omogućavala studentima da, uz novčanu naknadu, slušaju predavanja i polažu ispite izvan redovnih rokova.

Dvojac iz Zagrebačkog holdinga teretilo se da su korištenjem rent-a-cara u privatne svrhe gradsku tvrtku oštetili za 20-ak tisuća kuna, piše Jutarnji.hr.