KLJUČ JE ISPOD OTIRAČA

Tinejdžer pronašao ključ pa opljačkao susjede

10.03.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Na odlasku iz doma, ukućani najčešće ostavljaju ključ ulaznih vrata ispod otirača. Iako je već i u pjesmi Novih fosila 'Ključ je ispod otirača' to mjesto odavno 'provaljeno', mnogi ne mijenjaju lošu naviku te provalnici i bez provale ulaze u njihove domove i pustoše ih

Jedan takav slučaj dogodio se nedavno i na području općine Garčin kod Slavonskog Broda. Nakon što je ispod otirača pronašao ključ ulaznih vrata obiteljske kuće, 15-godišnjak je bez muke i buke ušao u dom svog 53-godišnjeg sumještanina.

Iz kuće je potom ukrao veću količinu raznih alkoholnih pića, nekoliko kutija cigareta i memorijsku karticu za mobitel. Kako na ulaznim vratima nije bilo nikakvih tragova provale, vlasnik danima nije primijetio da mu iz kuće nedostaju predmeti. Nakon što je ovaj tjedan shvatio da je pokraden, slučaj je odmah prijavio policiji koja je ubrzo ušla u trag 15-godišnjem kradljivcu.

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj jučer je nad maloljetnikom provedeno kriminalističko istraživanje. Otuđeni predmeti su mu oduzeti te su vraćeni vlasniku koji poslije ovog nemilog događaja zasigurno više neće ostavljati ključ ispod otirača.

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom protiv 15-godišnjaka, koji je otprije dobro poznat policiji po sličnim (ne)djelima, slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe. Također slijedi i izvješće Centru za socijalnu skrb.