strava na pregledu

Tijekom gastroskopije pacijentici slomili zube, KBC Split pokreće istragu

25.11.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon što je u javnost dospijela priča kako su pacijentici, inače HRT-ovoj radijskoj spikerici iz Dubrovnika, prilikom gastroskopije slomili dva prednja zuba, vodstvo KBC-a Split odlučilo se reagirati

'Temeljem članka objavljenog u medijima dana 24. 11. 2022. godine u kojem se navodi da su pacijentici kojoj je rađena pretraga endoskopskog ultrazvuka želuca nanesene ozljede zuba i usne šupljine, izvješćujemo Vas kako smo istog dana po saznanju o navedenom započeli postupak izvanrednog unutarnjeg nadzora', poručili su u priopćenju iz KBC-a Split.

'U našoj se ustanovi godišnje obavi preko 5.000 endoskopija gornjeg probavnog sustava i nikad nije zabilježena komplikacija poput navedene u objavljenom članku. Naravno da će u odnosu na navode iz članka KBC Split poduzeti sve kako bi utvrdio činjenice i poduzeo sve potrebne radnje', zaključuju.

Podsjetimo, prema pisanju portala UNA, Mariji Laptalo iz Dubrovnika na pregledu želuca endoskopskim ultrazvukom djelomično su izbijena dva prednja zuba, a aparatom za pretragu naneseno je i više ozljeda usne šupljine.

Nakon što se oporavila od šoka Laptalo je s cijelom pričom izašla u medije. 'Prijateljice su bile sa mnom, prestravile su se kad sam izašla iz ordinacije. Jučer sam cijeli dan plakala, a onda sam zaključila da se za ovo mora znati. Bolujem od dvije kronične bolesti i posjet liječniku mi nije nikakvo čudo, ni rijetko, a doživjela sam i neugodnosti. Ovako nešto nisam mogla ni sanjati. Osjećam se silovano, nemam bolje riječi', rekal je Laptalo za UNA-u.

Kaže kako ju je na pregled u KBC Split uputio gastroenterolog iz Dubrovnika, te da je upozorena da ova pretraga, za razliku od obične gastroskopije, traje duže. 'Očekivala sam razgovor i pripremu za pregled', rekla je Laptalo, ali to, dodaje, nije dobila.

Medijima se požalila na ponašanje liječnika Bratanića, kojemu je i nakon pretrage rekla da su joj pukli zubi.  'Liječnik se nije ni okrenuo, a sestra je na to samo kazala da joj nisam izgledala kao da mogu toliko podnijeti', kaže.