'BORN TO KILL'

Tetovirani hrvatski ubojica šokirao Australce

18.08.2010 u 12:35

Bionic
Reading

Australski Hrvat Zdravko Frank Babić šokirao je tamošnju javnost nakon što je samo šest mjeseci nakon odsluženja kazne za ubojstvo ponovno ubio čovjeka. Kad si je Babić na vrat tetovirao natpis 'Born to Kill' ('rođen da ubija'), očito je znao što radi. Babića krasi i tetovaža 'Croatia Forever' (Hrvatska zauvijek)

Babićeva prva žrtva bio je shizofreničar Dennis Arthur Domm kojeg je ubio 1995. godine. Tada 32-godišnji Babić i njegova žrtva dijelili su socijalni stan. Babić je u dosjeu imao niz prekršaja povezanih s nasilničkim ponašanjem i zloporabom droge.

Babić je Domma ponižavao i tjerao da od majke krade novac kako bi ga njemu davao za drogu. Ubio ga je na najbrutalniji način: lice mu je bilo izbodeno vilicom, nekoliko zubi izbijeno, na prsima je imao nekoliko opeklina, a smrtonosne ozljede Babić mu je zadao gušeći ga električnim kabelom.

Babić je 1996. proglašen krivim i osuđen na 13 godina zatvora, no pušten je na uvjetnu kaznu nakon deset godina. Nakon samo šest mjeseci na slobodi, Babić brutalno ubija 39-godišnjeg Raphaela Innaima. Pronađen je pokraj svoje tvrtke, koja se uspješno bavila prodajom rabljene odjeće, s ukupno 55 ozljeda. Poput prve Babićeve žrtve, i ova je bila zadavljena električnim kabelom.

Babić je ovog puta osuđen na doživotni zatvor s mogućnosti pomilovanja nakon 28 godina. To znači da bi sa 72 godine mogao biti slobodan. Urednik australskog Herald suna, u kojem je ovaj članak objavljen, pita se je li australsko pravosuđe ovom presudom Babiću dalo novu šansu da nekog ubije. Uostalom, on je 'rođen da ubija'.